60.000 euros més per a programes de suport a infants amb risc social

set. 23, 2014 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages gestiona un total d’1,5 milions d’euros per finançar els serveis socials bàsics a la comarca. Com a novetat en el conveni entre Consell Comarcal i els municipis del Bages per al finançament dels serveis socials bàsics i polítiques d’igualtat, el Consell Comarcal (mitjançant del contracte programa amb la Generalitat) incorpora per primera vegada el finançament relacionat amb els centres oberts i programes adreçats a la infància en risc social.  L’acord, aprovat ahir al ple del Consell Comarcal, inclou un total de 62.484 euros distribuïts per a 16 ajuntaments i amb l’objectiu d’aconseguir el cofinançament de més projectes i/o centres oberts adreçats a la infància en risc social al màxim de municipis de la comarca.

Els centres oberts són serveis socials d’atenció diürna destinats a infants i adolescents que requereixen suport assistencial o formatiu.  Aquests centres atenen infants i adolescents en situació de risc, afavorint el seu desenvolupament personal i integració social i l’adquisició d’aprenentatges, prevenint el deteriorament de les situacions de risc i compensant dèficits socioeducatius.

50.000 euros es destinaran a 4 centres oberts de la comarca del Bages gestionats pels ajuntaments de Moià, Avinyó, Callús i Sant Joan de Vilatorrada. Els 12.400 euros restants serviran per finançar projectes municipals adreçats a la infància i adolescència, que no són estrictament centres oberts però realitzen funcions molts similars, a Calders, Cardona, l’Estany, Navarcles, Navàs, Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Santa Maria d’Oló, Santpedor, Súria i Moià.

El Conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments s’ha actualitzat i hi ha una continuïtat del finançament pel que fa a les subvencions de professionals, treballadores socials, educadors/es socials i treballadores familiars. També és manté el finançament per al servei d’atenció a domicili per persones amb dependència  i una aportació econòmica per a cada ajuntament per ajudes d’urgència social. En total el Consell Comarcal del Bages  en aquest conveni 2014 transfereix als 34 ajuntaments de la comarca (excepte Manresa),  per cofinançar els serveis socials bàsics un total d’1,5 milions d’euros.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet