La Cambra organitza una missió empresarial al Marroc i Mauritània, dos països amb bones perspectives de negoci per a les empreses catalanes

set. 05, 2014 No Comments by

Amb l’objectiu d’afavorir la internacionalització de les empreses catalanes cap al Marroc i Mauritània, la Cambra de Comerç de Manresa organitza per al proper mes de novembre una missió empresarial a aquests dos països. El viatge tindrà lloc entre el 25 de novembre i el 2 de desembre, amb una agenda de reunions individualitzada per cada empresa en funció dels seus interessos. Les empreses que vulguin participar-hi tenen temps fins el 19 de setembre per fer la inscripció.

Raons per anar al Marroc i Mauritània

Marroc, amb gairebé 33 milions d’habitants i un creixement del PIB superior al 5%, s’està convertint en un dels països de referència a l’hora de fer negocis a l’Àfrica. Com a porta d’entrada al continent, ha posat en marxa una sèrie d’ambiciosos plans a fi de beneficiar les empreses que apostin pel país. Els plans afecten diferents sectors econòmics amb un especial interès cap a la indústria (automòbil, aeronàutica, electrònica, biotecnologia i medi ambient), les infraestructures, l’energia, l’agricultura, el turisme i la construcció.

Mauritània, per la seva banda, és un dels països menys coneguts del nord d’Àfrica però que està esdevenint un interlocutor necessari per fer negocis al continent gràcies a la seva proximitat amb les illes Canàries i la seva situació entre l’Àfrica subsahariana i el Magrib. Té una població de 3,7 milions d’habitants i importants fonts de recursos naturals sense explotar, entre els quals el ferro, el coure, l’or, el guix, el sofre o el petroli. La seva economia va créixer un 7% el 2013, el major increment registrat aquell any a l’Àfrica i l’Orient Mitjà.

Acompanyament en el procés d’internacionalització

Les empreses que participin en aquesta missió empresarial rebran l’acompanyament dels professionals de la Cambra experts en internacionalització al llarg de tot el procés d’entrada als nous mercats. En primer lloc, la Cambra analitzarà el projecte de cada empresa i avaluarà quines són les seves possibilitats de negoci. En funció dels objectius plantejats, s’elaborarà una agenda de contactes amb possibles clients o socis als països de destinació. Després de la missió empresarial, les empreses també podran disposar del suport de la Cambra a l’hora de fer el seguiment del pla d’acció.

Les empreses interessades en participar-hi poden posar-se en contacte amb el responsable de l’àrea d’internacionalització de la Cambra de Comerç de Manresa, Jaume Ferrer, al telèfon 93 872 42 22 i a l’adreça de correu electrònic jferrer@cambramanresa.org.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet