La Fundació Althaia i l’Hospital de la Cerdanya reforcen la seva vinculació

ag. 01, 2014 No Comments by

La Fundació Althaia i el Consell d’Administració de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial – Hospital de la Cerdanya han signat un conveni marc de col·laboració per garantir una assistència sanitària pública de qualitat a la població de referència del nou centre cerdà i contribuir en la millora de la seva salut. Alhora, l’acord pretén facilitar un escenari de col·laboració estable en l’àmbit de la docència i la recerca.

 

Aquest conveni neix com a continuació de la col·laboració que la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa ha mantingut durant els darrers anys amb la Fundació Hospital de Puigcerdà prestant serveis en diverses àrees assistencials com nefrologia i diàlisi, hematologia, endocrinologia i salut mental. Això ha permès que Althaia disposi d’una gran experiència i d’un coneixement directe de les necessitats del territori de tots els nivells de l’assistència.

 

Per tal de facilitar una millor coordinació entre les dues parts i garantir els objectius del nou centre cerdà, l’acord estableix que es crearan diferents comissions de treball, una de les quals s’encarregarà de la selecció, formació i bona praxis dels professionals sanitaris. Hi haurà altra comissió dedicada als protocols i procediments clínics que haurà de vetllar per l’homologació, la coordinació i per garantir la qualitat de l’activitat assistencial del centre. Mentre que una tercera comissió tindrà com a objectiu homologar i comptabilitzar el material consumible entre tots els proveïdors.

 

Amb l’objectiu d’optimitzar els recursos disponibles, el conveni marc també estableix la possibilitat que l’Hospital de la Cerdanya pugui concertar la utilització d’equipament tecnològic mèdic i instrumental quirúrgic d’Althaia. Seran els equips de gestió els que establiran els protocols de funcionament per fer-ho de manera eficient i equilibrada.

 

Per últim, Althaia i l’Hospital de la Cerdanya acorden col·laborar en matèria d’activitat docent i de recerca. Per això, els professionals de l’organització manresana participaran en els diversos fòrums del centre cerdà, estenent-se a sessions clíniques, seminaris, cursos, congressos o qualsevol altra activitat relacionada amb docència i recerca.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet