La Generalitat informa el Consorci Viari sobre l’estat de les obres anunciades en el Pla de mobilitat

jul. 23, 2014 No Comments by

El Consorci Viari de la Catalunya Central ha requerit a la Generalitat que concreti el calendari i l’estat de les obres de les diferents accions del Pla de mobilitat, anunciades pel departament de Territori, i que s’havien de licitar o iniciar durant aquest 2014 per millorar la xarxa viària i per reduir els índexs de sinistralitat en alguns punts del Bages.

En relació amb els temes sobre els quals se sol·licita aclariments, l’estat actual és el següent, segons informa la Generalitat:

  • Desdoblament de la ronda de Manresa entre l’enllaç de Bufalvent i el nus de Guix (C55). Actualment les obres estan en licitació per un import de 3.103.991,79 euros. Es preveu que els treballs s’iniciïn a la tardor.
  • Redacció del projecte de millores en un tram de 8 km entre Castellbell i Manresa (C55). Actualment està en fase de redacció el projecte que inclourà la formació de trams amb barrera central de formigó (New Jersey) per separar els sentits de circulació. Addicionalment s’està impulsant la redacció del projecte de construcció de tres rotondes en aquest tram, dues a Castellgalí i una al terme de Manresa.
  • Enllaç de la C-55 amb la C-58 al terme municipal de Monistrol de Montserrat. Està en fase de redacció el projecte de millora del tram que inclourà un zebrejat central i la millora de la pavimentació i senyalització.
  • Redacció de projectes per a la millora de la C-58 en uns 12 km entre Viladecavalls, Vacarisses i Castellbell. Actualment estan en fase de redacció els dos projectes en què s’ha dividit l’actuació i que inclouran la formació de trams amb barrera central de formigó (New Jersey) per separar els sentits de circulació.
  • Intervenció puntual a la C-58 al seu pas per Castellbell i el Vilar. La intervenció puntual ja s’ha fet a continuació de la boca sud de túnel de la Bauma en una zona de revolt. S’ha fet un zebrejat central i s’han col·locat fites.
  • Proposta de bonificacions del peatge a l’autopista. Es continua treballant en la determinació de les possibles bonificacions del peatge de l’autopista en funció del trànsit.

En relació a l’àmbit ferroviari, el Consorci Viari demana a Territori i Sostenibilitat que es creï el grup de treball entre Generalitat i diferents Consells Comarcals afectats per la línia de Rodalies R12 (Barcelona-Manresa-Lleida), per treballar en la millora d’aquesta infraestructura i aconseguir un servei ferroviari de qualitat que sigui una eina de desenvolupament per al territori. Els Consells Comarcals que s’han reunit en diverses ocasions amb aquest objectiu són: Bages, Vallès Occidental, Anoia, Segarra, Urgell, Pla d’Urgell i Segrià.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet