S’entreguen els premis del concurs lingüístic “Benvinguda a l’estiu!”

jul. 12, 2014 No Comments by

La campanya de les terrasses del Passeig i el Centre de Normalització Lingüística han entregat els premis del concurs de llengua i cultura “Benvinguda a l’estiu!”. Mariona Peix, Santiago Martínez i Joan Bosch han estat les persones guanyadores del concurs, organitzat per la campanya Quin Passeig -que porta diverses activitats a les terrasses del Passeig de Manresa durant tot l’estiu- i el CNL Montserrat.

Aquesta activitat lingüística pretén ser lúdica i divertida. Enguany els concursants, mentre prenien un refresc a les terrasses,  havien de trobar i escriure correctament el nom català de 14 tipus de begudes en una sopa de lletres. L’objectiu final és que si es desconeix com es diu o com s’escriu un terme en català, es consulti el diccionari o el servei en línia de consultes lingüístiques Optimot, o fins i tot es consideri la possibilitat d’assistir a un curs de català dels que organitza el CNL Montserrat. Hi ha hagut una vuitantena de participacions, entre les butlletes de paper i les emplenades via electrònica, de les quals 22 han estat correctes.

 

L’acte de lliurament dels premis, un menú per a dues persones, que ha rebut cada un dels guanyadors, s’ha fet a la terrassa del restaurant Passeig i ha comptat amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i president del Consell del CNL Montserrat, Joan Calmet; Laura Llumà, representant de Diesa; Núria Brugarolas, directora del CNL Monterrat; i Delfina Corzan, coordinadora de Dinamització del CNL Montserrat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet