Cinc organitzacions faran possible el calendari infantil del programa d’activitats de Quin Passeig 2014

juny 19, 2014 No Comments by

L’objectiu de la iniciativa és generar experiències per a jugar i aprendre. Els tallers, gratuïts, es faran els dimarts de juliol, a 2/4 de 6 de la tarda, al Bar Plaça. Com a novetat d’enguany, l’organització de Quin Passeig Manresa! comptarà amb la col•laboració de cinc organitzacions locals per a fer possible el calendari infantil d’aquest estiu. L’objectiu d’aquesta iniciativa és desenvolupar activitats que permetin als més petits de les famílies manresanes i de la comarca passar-ho bé i aprendre al mateix temps, per tal de fomentar el joc com a mitjà d’estimulació pedagògic. El tram del Passeig Pere III que conflueix amb la Plaça Espanya és l’espai escollit per allotjar les diferents propostes de lleure educatiu que tindran lloc cada dimarts a la tarda durant el mes de juliol, a 2/4 de 6, i que seran gratuïtes. Cal, però, fer inscripció prèvia a través del correu info@quinpasseig.com o del telèfon 93 876 91 61.

Les entitats i empreses encarregades d’aquest projecte són el Parc de la Sèquia,  Manresa ScrapBooking, ILA School, Jumping Clay i Petit Xef d’Estiu. Cadascuna d’elles oferirà un taller adreçat a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys que fomenti l’aprenentatge lúdic i pedagògic mitjançant activitats que tenen a veure amb la cuina, les arts plàstiques, les manualitats o l’anglès. Les immediacions del Bar Plaça es convertiran així, en la plataforma oficial per al lleure i la formació dels més joves aquest estiu.

A banda del programa d’activitats infantils, Quin Passeig oferirà tot un ventall de possibilitats per a dinamitzar el centre de la ciutat. Entre les iniciatives que s’han convertit en un clàssic, destaquen el sopar amb l’actuació de l’Orfeó Manresà a finals de juliol i la cantada d’havaneres com a un dels actes de cloenda.

PARC DE LA SÈQUIA

El Parc de la Sèquia va néixer per aprofitar els valors que representa la Sèquia, i convertir el canal en un espai de cultura, lleure i educatiu per a tothom. A l’entorn d’aquest canal s’hi varen organitzar tres equipaments bàsics per a la seva interpretació: el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, el Centre de l’Aigua de Can Font i el Museu de la Tècnica de Manresa. Des del seu naixement ha treballat intensament per oferir activitats atractives per a tots els públics, i així difondre els valors de la Sèquia, l’aigua i la conservació de la història i el patrimoni.

El proper dimarts 1 de juliol us proposem l’activitat “Aprendre a teixir”. Uns petits telers manuals ens introduiran en el món del teixit. Aprendrem què és la trama i l’ordit, tot fent unes petites bosses d’espígol. Activitat dirigida a infants de 7 a 12 anys.

 MANRESA SCRAPBOOKING

A Manresa ScrapBooking volen ser cronistes dels petits i grans moments de la vida. Recullen els instants viscuts en fotografies i les documenten en un àlbum ple de detalls, racons i escrits, amb tècniques artesanes d’enquadernació, mix media i molt més. Donen ales a la creativitat per crear objectes íntims. Ho podreu comprovar el dimarts 8 de juliol.

Fan un LO (layout) amb dues fotografies dels nois i noies integrades en un quadre colorista. Cada noi o noia  realitzarà la seva pròpia composició guiat  per la tallerista i aprendrà diferents tècniques mix media.

ILA SCHOOL

L’Escola ILA ofereix cursos d’idiomes en anglès, francès, alemany,  italià, xinès i àrab. Per aquest juliol, el dimarts 15,  proposen una activitat amb globus que els nens i nenes hauran de pintar segons el significat de l’adjectiu en anglès. L’Ecola ILA porta a terme aquesta activitat amb l’aval dels bon resultats que obtenen els seus estudiants amb reconeixements de prestigi com el Trinity College de Londres. També ofereixen classes de repàs de totes les assignatures, cursos on-line amb tutoria i disposem d’una borsa de treball i allotjament a Londres.

PETIT XEF D’ESTIU

Els tallers infantils de cuina, a Manresa, tenen un nom propi: Petit Xef d’Estiu. Aquests tallers, que ja han tingut un important èxit en altres edicions, són una iniciativa de Quin Passeig.  Els més petit tindran l’oportunitat de manipular i experimentar amb els aliments per convertir-los en uns suculents menjars. El Petit Xef d’Estiu d’enguany serà el 29 de juliol i se centrarà en l’elaboració de broquetes.

JUMPING CLAY

Jumping Clay és una argila artística, ecològica, no taca, no és tòxica, es barregen els colors fàcilment, amb gran capacitat per a la creació, modelat i disseny de tot tipus de figures, logotips, joieria, etc. Està dirigit tant a nens com a adults des de 3 a 99 anys perquè amb Jumping Clay no hi ha límits, només la imaginació. Tothom s’ha d’atrevir i gaudir  d’una experiència única.

El proper  22 de juliol portaran a terme un taller d’iniciació al Jumping, en el qual es podrà gaudir, fent una peça i aprendre a utilitzar el Jumping d’una manera eficaç, educativa i divertida. Dirigits per un monitor oficial i titulat, L’activitat serà per a totes les edats.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet