Cinc restaurants creen les postres del Geoparc, inspirades en la geologia

juny 12, 2014 No Comments by

Inspirant-se en la geologia, Els Fogons del Bages -un col•lectiu format per diversos restaurants que ofereixen rutes gastronòmiques pel territori del Geoparc- ha creat les postres del Geoparc. A partir de diversos ingredients representatius del Bages (mató, sal, vi i fruits secs), cada restaurant ha fet la seva pròpia creació aconseguint una diversitat de formes i textures comparable a la mateixa diversitat que ofereix el propi Geoparc de la Catalunya Central.

En total, cinc restaurants han creat els seus postres del Geoparc que a partir d’ara oferiran a les seves cartes. Entre les propostes hi ha:

  • Crep de mató amb avellanes, al restaurant Can Ladis
  • Mató del Bages dues textures amb fruits secs, pedres farcides i clorades amb reducció de picapoll negre, al Rosamar
  • Esfera de mató amb moscatell, fruits secs i cireres, a Ca l’Aligué.
  • Mousse de mató de Montserrat amb fruits secs garrapinyats i Aigua de la Llum, a l’Hostal del Camp.
  • Tosca de Mura (pa de sucre i mel amb mató), de Cal Carter.

Per tal de facilitar el procés de creació dels plats, des del Geoparc es va crear un document intern de treball, que incloïa imatges i explicacions de les principals formacions geològiques del territori.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet