Segona edició del curs de llengua de signes catalana on-line reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

juny 11, 2014 No Comments by

La Fundació Althaia i la Casa Social del Sord de Manresa i Comarques han donat el tret de sortida a la 2a edició del curs de llengua de signes catalana en format on-line que enguany ha estat reconegut com a formació permanent per al professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquest curs és fer arribar el llenguatge dels sord al màxim de persones possible per ajudar a  trencar barreres i, alhora, ajudar a fer prendre consciència de les dificultats de comunicació amb les que es troben les persones sordes.  En la primera edició hi van participar 30 persones entre les quals hi havia, principalment, professionals de la salut, mestres i treballadors socials.

El curs que s’ofereix és de nivell bàsic i es realitza a través de la Plataforma de formació on-line de la Fundació Althaia. Els continguts, que han estat elaborats per la Casa del Sord de Manresa i Comarques, s’estructuren en tres blocs. El primer és una introducció a la sordesa i a la comunitat sorda. El segon està dedicat a la comunicació no verbal aplicada a la llengua de signes i la tercera part se centrarà en el coneixement de la terminologia i l’estructura gramatical de la llengua catalana de signes.

L’audiovisual juga un paper fonamental per facilitar l’aprenentatge dels alumnes. Tots els continguts es poden visualitzar en clips de vídeo a través dels quals els docents van ensenyat les característiques de la llengua de signes catalana. Durant el curs, els alumnes també hauran d’enregistrar-se en vídeo per tal que es puguin avaluar els coneixements assolits.

Per promoure la pràctica de la llengua de signes també s’organitzen diferents sessions que, alhora, serveixen per examinar el nivell dels alumnes. Per dur-ho a terme, un grup de persones sordes es reunirà a la Casa del Sord per connectar-se individualment amb els alumnes, per videoconferència, amb qui es comunicaran mitjançant la llengua de signes. D’aquesta manera, els docents poden avaluar en directe el nivell dels participants i comprovar si han assolit els coneixements impartits durant el curs.

Tot aquest procés estarà tutoritzat per un docent acreditat pel Departament d’Ensenyament.

Informació i inscripcions

Tot aquell que ho desitgi ja pot formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a althaiaactiva@althaia.cat o trucant al telèfon 93 875 93 00, extensió 3020. La matrícula no es donarà per vàlida fins que no es faci arribar mitjançant aquest correu electrònic el comprovant del pagament del curs que té un cost de 70 euros. Per això, cal fer el pagament al número de compte: IBAN ES91 2100 0017 5302 0076 4734.

Una vegada matriculats, els participants rebran un correu electrònic amb les instruccions pertinents per connectar-se a la Plataforma de formació on-line d’Althaia.

Balanç de la primera edició

Entre l’abril i el juny del 2013, 30 persones van finalitzar amb èxit la primera edició del Curs de llengua de signes organitzat per la Fundació Althaia i la Casa Social del Sord de Manresa i Comarques, que per primera vegada es feia on-line a Catalunya i Espanya. Els participants van assolir un bon nivell en l’aprenentatge d’aquesta llengua i van fer una valoració positiva de curs, tant pel que fa al contingut, com la metodologia i el suport tècnic que se’ls va oferir.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet