El Dr. Epstein explica a l’Hospital de Sant Andreu els beneficis de l’atenció centrada en el pacient

juny 11, 2014 No Comments by

Més de cent persones han escoltat aquest matí a l’Hospital de Sant Andreu de Manresa la conferència del Dr. Ronald M. Epstein, metge i investigador del Rochester Medical Center,de Nova York, reconegut internacionalment pels seus treballs al voltant de la millora de la comunicació entre els professionals de la salut i els usuaris i la implementació del model d’atenció centrada en el pacient.

L’exposició del Dr. Epstein, que ha estat molt didàctica, amb exemples molt pràctics i entenedors per a tothom, ha permès sensibilitzar dels beneficis que comporta centrar l’atenció en el pacient, un concepte molt ampli que inclou des de proporcionar la informació que demana cada persona a respectar la seva dignitat, les seves creences, la seva manera de fer, etc.

Segons aquest professor de Medicina de Família, Psiquiatria, Oncologia i Infermeria la correcta aplicació de l’atenció centrada en el pacient acaba beneficiant econòmicament al mateix sistemade salutperquè, tot i que les visites solen ser més llargues, s’estalvien proves mèdiques innecessàries.

La presentació del Dr. Epstein ha anat a càrrec del Dr. Joan Farré, gerent de l’Àmbit Assistencial de la Fundació Sociosanitària de Manresa.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet