Recuperar lideratge industrial passa per una fàbrica del futur més sostenible, més tecnòlogica i al servei de la societat

juny 10, 2014 No Comments by

La indústria ha passat de generar el 30% del PIB europeu a generar-ne només el 16%. Experts, empresaris i fins i tot la Comissió Europea debaten com recuperar el lideratge industrial, amb l’objectiu posat en tornar a un 20% del PIB l’any 2020. Ahir, el Centre de Formació Pràctica, juntament amb Ascamm, va organitzar una jornada sobre com ha de ser la fàbrica del futur. Durant tota la tarda, diversos ponents van parlar sobre cap a on va el sector industrial, la fàbrica 4.0, i es van presentar exemples d’èxit.

Va obrir la jornada el president de Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, que es va centrar en una idea molt clara: “som i volem continuar essent industrials. La indústria és un pilar fonamental de la societat del benestar”.

Li va prendre el relleu Joan Guasch, d’Ascamm, que va definir la factoria del futur com una fàbrica integrada en l’entorn urbà, sostenible a nivell econòmic, social i ambiental, dotada d’alta tecnologia i seguretat i al servei de la societat.

Guasch va fer un recorregut per models de diferents països i per les directives europees que volen guiar la recuperació del lideratge industrial a través de la lliure circulació de tecnologia dins d’Europa, d’un canvi de model formatiu perquè el sistema educatiu s’ajusti a la realitat i les necessitats industrials, i d’una única política de recerca i innovació que comprometi tant el sector públic com el privat.

La sessió també va tractar aspectes més tècnics de l’activitat industrial i que guanyaran pes en els propers anys, com les tecnologies al servei de la productivitat, a càrrec de l’expert del MIC Productivity, Ramon Costa, o la ciberseguretat dels sistemes productius, de la qual va parlar Marc Sàrries, de Palo Alto Networks. També es va conèixer l’experiència de dues empreses, Trety i Avinent, que ja han fet el pas cap a la indústria 4.0.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet