El Centre de Formació Pràctica farà dilluns vinent una jornada sobre la indústria del futur

juny 06, 2014 No Comments by

El Centre de Formació Pràctica vol traslladar a les empreses industrials del Bages les darreres tendències del sector i és per aquest motiu que el proper dilluns, 9 de juny, farà una jornada sobre la indústria del futur en la qual compta amb el suport del centre tecnològic ASCAMM de Cerdanyola del Vallès. Al llarg de tota una tarda, experts en diferents àmbits exposaran i analitzaran cap a on va el sector industrial, què és la indústria 4.0 i a quins reptes haurà de fer front el teixit productiu del nostre país al llarg dels propers anys. La jornada es farà al Palau Firal de Manresa, és gratuïta i s’adreça a tècnics i directius d’empreses industrials.

La jornada començarà a 2/4 de 5 de la tarda amb la benvinguda dels assistents a càrrec del president de la Fundació Lacetània, Pere Casals. La primera ponència anirà a càrrec de Joan Guasch, d’ASCAMM, que parlarà del programa europeu Factories of the Future, que té per objectiu recuperar el teixit industrial al continent a través de la recerca i innovació en processos i gestió de la producció. Ramon Costa, del MIC Productivity de Microsoft, serà l’encarregat de parlar sobre productivitat i noves solucions tecnològiques que les empreses tenen al seu abast per ser més competitives.

La sessió continuarà amb una ponència sobre ciberseguretat a la indústria 4.0, a càrrec de Xavier Homs, de Palo Alto Networks, que exposarà a quins reptes de seguretat s’enfronten les empreses que treballen amb sistemes automàtics de producció. I és que els segrestos dels sistemes productius estan considerats per l’Agència Nordamericana de Seguretat com un dels majors riscos per a les indústries dels Estats Units en els propers anys.

La jornada es tancarà amb l’experiència de dues empreses. La primera serà la multinacional Trety, dedicada al sector de l’automoció, que parlarà de la gestió dels processos i la gestió del canvi productiu per arribar a la fàbrica del futur. Xavier Pocurull serà l’encarregat d’explicar com Trety ha aplicat el lean manufacturing per superar la forta crisi que ha patit el sector de l’automoció. La segona de les experiències empresarials serà la de Avinent, que explicarà com s’ha convertit en una fàbrica del futur gràcies a la personalització del producte i de la producció. El seu portaveu serà Albert Mangas, que exposarà el cas d’aquesta empresa industrial de casa nostra.

Un cop finalitzades les ponències, hi haurà un refrigeri per tal que els participants puguin interactuar entre ells. Les inscripcions a la jornada són obertes i s’han de fer a través del web www.cfp.cat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet