La 6a Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet se celebra aquest cap de setmana

maig 27, 2014 No Comments by

Sant Vicenç de Castellet ultima els preparatius de la sisena edició de la Fira del Vapor que se celebra aquest cap de setmana al municipi. El certamen accentua el seu creixement, consolida les representacions històriques al carrer i guanya nous espais. La fira ret homenatge a la industrialització i a l’arribada del ferrocarril que va viure el municipi els darrers anys del segle XIX i principis del segle XX i compta amb el suport de les entitats de Sant Vicenç de Castellet. El certamen manté el seu atractiu comercial i comptarà amb una seixantena de parades d’alimentació i artesania vingudes d’arreu de Catalunya i també amb representació del teixit associatiu local.

 

Representacions històriques

Una de les novetats de la fira és l’augment de la música a les cercaviles i accions teatralitzades de carrer que aniran a càrrec de Xarop de Canya i comptaran amb la coordinació del grup de teatre Cul-i-Seu de la Societat Coral l’Estrella. L’escenificació de les converses de safareig serà un dels nous reclams a la plaça de l’Ajuntament amb els diàlegs de les dones mentre netegen la roba (dissabte i diumenge a les 7 de la tarda). L’altre acció teatral serà la representació de l’arribada del ferrocarril a la mateixa plaça de l’Ajuntament diumenge a les 12 del migdia. A la Plaça Clavé hi haurà la granja d’animals i el trenet i a la plaça Farmacèutics Gelabert es faran actuacions musicals i tastets musicals a càrrec de l’Escola de Música. La plaça de l’Ajuntament i el carrer Maria Gimferrer acollirà un petit museu amb espai per a les representacions d’oficis (picapedrer, teixidor, artesà, boter, espardenyer, forjador, cisteller, etc).

 

Més espais i exposicions

La fira del Vapor guanya nous espais aquest any. El certamen ocuparà tot el carrer Gran i la plaça Onze de Setembre amb exposició de cotxes antics i PTV, motos, tractors i vehicles de bombers antics i un mercat de cervesa tradicional amb degustació i compra. Durant tot el cap de setmana s’incorporen dues noves exposicions sota el títol 100 anys de festa, 90 anys del Gremi amb els carruatges i el material antic i de pagesia del Gremi de Carreters i Cansaladers i Fotografies històriques del cos dels Mossos d’Esquadra 1877-1939. A més, el públic podrà visitar les mostres habituals de la tradicional maqueta ferroviària i material antic del ferrocarril i l’exposició de manualitats del Centre de Cultura Popular Carme Baldelló.

 

Organització

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i la UBIC organitzen la fira que compta amb la coordinació de teatre a càrrec del Grup de teatre Cul-i-Seu de la Societat Coral l’Estrella i la col·laboració de la companyia Xarop de Canya.

 

Horaris i actes

La fira obrirà dissabte i diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre i compta amb la pàgina web www.firadelvapor.cat. A continuació podeu consultar el programa d’actes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet