19 nous professionals es formaran com a especialistes a Althaia

maig 27, 2014 No Comments by

La Fundació Althaia ha incorporat una nova promoció de professionals en formació de diferents especialitats integrada per un total de 19 professionals, 14 metges i 5 infermeres, dels quals 7 metges i 1 infermera són de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de l’ICS de la Catalunya Central. Aquest mes de maig, Althaia els ha donat a tots la benvinguda en un acte que també ha servit per acomiadar als 13 metges i 3 infermeres que aquest mes han finalitzat la seva formació especialitzada a la institució.

Durant l’acte, la Cap d’estudis d’Althaia, Antònia Sans, ha fet una conferència centrada en una enquesta feta a tots els residents de Catalunya. Amb el títol “Els residents opinen”, ha donat a conèixer la valoració que fan els professionals en període de formació d’aspectes molt diferents relacionats amb la docència postgraduada.

Seguidament hi ha intervingut la Dra. Laura Carrasco, qui enguany ha acabat la seva residència d’Anestesiologia i Reanimació, per explicar la seva experiència, posant especial èmfasi en comparar la formació rebuda a Althaia respecte a la que poden rebre altres MIR en hospitals més grans o de tercer nivell. La seva conclusió ha estat que tots tenen les mateixes oportunitats per adquirir els coneixements necessaris i que tot depèn de l’actitud, les ganes de treballar i l’esforç en aprendre.

El director general d’Althaia, Manel Jovells, ha tancat la celebració recordant la importància de dur a terme un acte entranyable com aquest que posa en valor l’aposta de la institució per la docència com a part de la seva columna vertebral.

En detall

Amb les noves incorporacions i durant el proper any, Althaia té la responsabilitat de formar, en les diferents especialitats, un total de 59 professionals mèdics i 8 d’infermeria que s’integren a l’activitat assistencial i de recerca dels diferents centres de la institució. Dividits per especialitats, els professionals que s’incorporen són:

 • 1 per a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
 • 1 per a Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu
 • 1 per a Medicina Interna
 • 1 per a Medicina Intensiva (UCI)
 • 1 per a Anestesiologia i Reanimació
 • 1 per a Obstetrícia i Ginecologia
 • 1 per a Psiquiatria
 • 7 per a Medicina Familiar i Comunitària (formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’atenció primària als CAP de l’ICS del Bages)
 • 1 infermera de Salut Mental
 • 3 llevadores
 • 1 infermera d’Atenció familiar i comunitària (formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’atenció primària als CAP de l’ICS del Bages)

La formació en atenció familiar i comunitària, tant de medicina com d’infermeria, es realitza conjuntament amb els centres d’atenció primària de l’ICS i es coordina des de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS de la Catalunya Central.

El període de formació de les especialitats mèdiques oscil·la entre els 4 i els 5 anys de durada. Pel que fa a les d’infermeria, els programes formatius tenen una durada de 2 anys.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet