Activitats a Althaia per celebrar el Dia Mundial Sense Tabac

maig 26, 2014 No Comments by

El dissabte, 31 de maig, es commemora el Dia Mundial Sense Tabac i per aquest motiu la Fundació Althaia ha programat diferents accions, al llarg de tota aquesta setmana, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els riscos que comporta aquest hàbit i, alhora, recordar diferents aspectes de la llei del tabac. Una de les principals accions tindrà lloc el divendres 30 de maig a l’Hospital Sant Joan de Déu. El Voluntariat d’Althaia s’ha implicat en aquesta acció per recordar a tots als usuaris que no es pot fumar en tot el recinte hospitalari, ni a l’interior de l’edifici ni a la part exterior.

Així, repartiran díptics informatius entre tots els usuaris que es trobin al recinte hospitalari, especialment a aquells que estiguin fumant. En aquest document es recorda que per llei no es pot fumar i les conseqüències econòmiques i jurídiques que comporta fer-ho. A més, es faciliten consells per deixar de fumar. De fet, els voluntaris convidaran a tots els fumadors a dirigir-se a la taula informativa que s’ubicarà al vestíbul de la planta -1 de l’hospital on podran rebre consells i fer una cooximetria, prova que permet detectar el nivell de monòxid de carboni que té l’aire de la persona que espira. Com més alt és el nivell detectat més possibilitats hi ha de desenvolupar una malaltia derivada del consum de tabac.

Cal recordar que la darrera llei del tabac, que va entrar en vigor el gener del 2011, és molt restrictiva pel que fa als espais públics on és permès fumar. Està prohibit fumar en qualsevol espai, interior o exterior, d’un edifici hospitalari. Tot i que es fa un correcte compliment de la normativa a l’interior dels edificis, quan es tracta de l’exterior el compliment no sempre és l’adequat. Per aquest motiu, la comissió Althaia lliure de fum ha decidit incidir de nou en aquest aspecte de la llei.

El mateix dia també s’instal·larà una taula informativa a la Clínica Sant Josep on professionals especialitzats faran cooximetries a tothom que hi estigui interessat i donaran consells per deixar l’hàbit tabàquic. I, tant a la Clínica com a Sant Joan de Déu, es repartiran tríptics a les àrees de pediatria per promocionar una infància sense fum.

Implicació de les escoles

Per aquesta setmana, Althaia ha promogut la campanya  “Sense fum a la porta de l’escola” aconseguint implicar quatre escoles de Manresa: La Joviat, La Salle, Les Dominiques i El Pilar. Així, durant aquests dies els centres organitzaran activitats de sensibilització i prevenció del tabaquisme. A més, els nens i nenes faran murals que es penjaran a l’entrada de l’escola amb l’objectiu específic que l’entrada i la zona exterior més propera al centre sigui un espai lliure del fum del tabac.

Xerrada i taules informatives als CAP

El CAP del Barri Antic d’Althaia ha programat la xerrada “Vull deixar de fumar” destinada a les persones que en algun moment s’han plantejat deixar el tabac. La finalitat és que coneguin els recursos que tenen als seu abast per ajudar-los i vegin els passos que poden seguir. La xerrada tindrà lloc el dimecres 28 de maig a les 18.00 hores.

El divendres, 30 de maig, s’instal·laran taules informatives als dos CAP d’Althaia (Barri Antic i Bases de Manresa) on les persones que vulguin podran realitzar una cooximetria i rebre informació específica per poder deixar de fumar. L’horari serà entre les 10.00 i les 14.00 hores.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet