Reduir els residus i conscienciar, principals compromisos de les escoles als Projectes Compartits

maig 06, 2014 No Comments by

Una seixantena d’alumnes i mestres de 6 escoles del Bages han participat en l’acte de cloenda dels Projectes Compartits que s’ha fet al Parc Ambiental de Bufalvent, seu del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Representants dels centres escolars  -que han estat treballant com millorar la gestió dels residus, juntament amb els monitors del Camp d’Aprenentatge de la Culla- han signat uns documents en què figuren la llista de compromisos que es prenen des de les escoles per avançar en la reducció de residus i el reciclatge. Aquestes cartes de compromís han estat signades també per diferents polítics en representació del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.

Els compromisos dels nens i nenes

Entre els principals compromisos que han pres les escoles hi ha la reducció de residus: evitar l’ús del paper d’alumini per embolicar entrepans, utilitzar el paper per les dues cares, fomentar l’ús de carmanyoles i cantimplores, ús del correu electrònic per reduir la despesa de paper, etc. També aposten per continuar millorant en la separació de residus perquè cada un vagi a parar al contenidor adequat, i treballar per la sensibilització de famílies i ciutadania perquè siguin conscients de la importància d’una bona gestió dels residus. Així mateix, la majoria dels centres aposten per conèixer a fons el funcionament de les deixalleries mòbils, per fer-ne el millor ús possible, i per visitar periòdicament el Parc Ambiental de Bufalvent. Entre d’altres, els nens i nenes també han inclòs a les seves llistes de compromisos el manteniment dels horts de l’escola, la utilització de compostadors, etc.

Les escoles que enguany han participat als Projectes Compartits han estat  Mare de Déu de Montserrat, Francesc Macià i FEDAC, de Súria, Barnola d’Avinyó, i L’Espill i Puigberenguer, de Manresa. En l’acte de cloenda els han acompanyat Ricard Jorba, gerent del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Miquel Sala, representant del Camp d’Aprenentatge del Bages, Adriana Delgado, presidenta de la comissió executiva del Consorci, Cecilio Rodríguez, alcalde del Pont de Vilomara, Josep M. Canudas, alcalde de Súria, i Jordi Serracanta, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa. També hi ha estat present la Closca Neta, la mascota mediambiental de Súria.

En l’obertura de l’acte, Adriana Delgado ha destacat l’aposta per l’educació ambiental que fa el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, ha recordat els 10 anys de vida de l’Aula Ambiental i les 35.000 persones que han passat per les seves activitats, i ha assenyalat “la importància de les petites coses que fem a casa cada dia, amb les famílies, a l’hora de gestionar bé els residus”.

Després de la signatura dels compromisos, els assistents a l’acte han pogut fer una visita al Parc Ambiental i veure la demostració de vol del falcó.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet