El Consell Comarcal del Bages organitza la 7a Trobada de Dones del Bages que es farà dissabte a Sant Fruitós

maig 06, 2014 No Comments by

Diferents tallers i un ‘lipdub’ amb cançons i reflexions sobre la igualtat de gènere, seran els eixos temàtics de la jornada. Sant Fruitós de Bages acollirà enguany la VII Trobada de Dones del Bages, organitzada pel Consell Comarcal, a la qual s’esperen un centenar de participants. Durant la Trobada, que es farà el dissabte 10 de maig, de 10 del matí a 2 del migdia al Nexe de Sant Fruitós, es faran diversos tallers per aprofundir en coneixements i disciplines que poden interessar especialment les dones. Hi haurà, per exemple, una xerrada sobre les relacions personals i la comunicació assertiva, un taller de cuina energètica i nutritiva, una classe de defensa personal, un taller d’amigurumis (tècnica d’origen japonès que consisteix a teixir petits ninots mitjançant ganxet), un taller de collarets i un espai de shiatsu en què s’explicarà en què consisteix aquest massatge japonès i les participants en podran rebre un de mans de terapeutes expertes.

Com ja es va fer l’any passat, s’oferirà un servei per cuidar els infants durant els tallers per facilitar que les dones amb fills i filles petits hi puguin participar amb la màxima facilitat.

Gravació d’un ‘lipdub’

Les activitats començaran a un quart d’onze amb tallers simultanis i a dos quarts d’una es farà un pica-pica. A la una del migdia es farà un assaig i la gravació d’un lipdub en què les participants escenificaran algunes de les cançons sobre igualtat que es van presentar a un concurs del Consell Comarcal l’any 2009. També es farà referència a les frases que diferents col·lectius i associacions de dones han treballat durant la campanya que va posar en marxa el Consell el dia 8 de març que amb el lema “Aconseguir la igualtat, un benefici per a tots i totes”, convida a reflexionar sobre la situació de la dona, tant a casa, com a la feina o al carrer. Durant la gravació és previst que hi hagi presència de diverses entitats de Sant Fruitós que se sumaran a la iniciativa.

Obertura i cloenda

La Trobada s’iniciarà a les 10 del matí amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona, i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño. A tres quart de 2 es tancarà la trobada amb la cloenda a càrrec del conseller de Benestar i Família del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, i de la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Cristina Múrcia.

A la Trobada hi poden participar col·lectius i associacions de dones, però també dones a nivell particular. Cal fer inscripció prèvia als tallers a través del telèfon 93 693 03 63 o el correu electrònic dona@ccbages.cat o a traves de la web www.dona.ccbages.cat

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet