23 professionals acaben la seva formació com a residents als centres de l’ICS a la Catalunya Central

maig 05, 2014 No Comments by

23 professionals, 17 metges i 6 llevadores, acaben enguany el seu període de formació com a residents als centres de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. Per comarques, 9 d’ells corresponen al Bages (8 en l’especialitat de medicina familiar i comunitària i un en el de llevadora), 4 a l’Anoia (2 metges i 2 llevadores) i 10 a Osona (7 metges i 3 llevadores). Com a tancament i comiat d’aquesta etapa, la Unitat Docent de la Catalunya Central de l’ICS va organitzar una jornada de recerca, en què van participar més de 60 professionals, que va servir per presentar els treballs de recerca fets pels MIR i els LLIR al llarg del seu període de residència.

A la Jornada s’hi van donar a conèixer un total de 7 treballs de recerca en atenció primària de salut, que tracten temes com ara la prevenció de la mastitis en les dones que acaben de tenir un nadó, l’evolució de la depressió i l’ansietat a la Catalunya Central des del començament de la crisi econòmica, els programes de promoció de l’activitat física en els centres de salut i la malaltia pulmonar des del punt de vista socioeconòmic i del seu tractament.

La Jornada va finalitzar amb una xerrada sobre l’experiència d’una metgessa resident que ha fet una estada al centre de salut de Poste de Santé de Bignona, al Senegal, en què va destacar les diferències entre la nostra manera d’entendre la medicina i la que tenen altres comunitats.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet