El Consell Comarcal del Bages treu a concurs el servei de menjador i transport escolar

abr. 30, 2014 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha tret a concurs els serveis de menjador i transport escolar. Durant el mes de juny ja es coneixeran les noves empreses adjudicatàries d’aquests serveis. En l’elaboració dels plecs de clàusules s’hi ha incorporat algunes novetats per millorar aquests serveis.

Millores i estalvi en el servei de transport

En relació al transport, es total es liciten 31 línies, els mateixos serveis que hi havia ara, excepte el trajecte Castellnou-Santpedor (institut d’Auro), ja que l’empresa Alsina Graells té previst modificar els horaris de servei regular per adaptar-los a l’institut. S’ha fet una revisió dels preus que suposarà una rebaixa de més d’un 30%, que repercutirà tant en les aportacions que fan Generalitat i Diputació, com els ajuntaments, que assumeixen part del cost del transport no obligatori.

A més, tots els vehicles hauran d’anar equipats amb wi-fi per facilitar la transmissió de dades en temps real del control d’assistència de l’alumnat.

I una altra de les principals novetats és que s’exigeix que tots els autobusos vagin equipats amb cinturó de seguretat per a tots els infants d’educació infantil i primària, una mesura que no serà obligatòria fins a l’any 2017.

Preus continguts, producte de proximitat i dinamització de menjadors

El proper curs, el Consell Comarcal del Bages gestionarà el servei de menjador en 25 escoles del Bages i, per primera vegada, inclou a la licitació el servei per a escoles bressol de la comarca, que seran un total de 6. El preu màxim del menú s’estableix en 6,20 euros per menú, IVA inclòs. En el cas de les escoles bressol sense monitoratge, aquest preu s’estableix en 3 euros per menú.

A l’hora de valorar les ofertes de les empreses, el Consell Comarcal del Bages tindrà en compta millores que puguin oferir en el servei, com la dinamització de suport als monitors, personal extra per a l’atenció a l’alumnat amb dificultats, o monitoratge que s’adreci als infants en llengua anglesa.

En relació a l’oferta gastronòmica, es continuarà valorant l’oferta de productes de proximitat i de temporada, de productors del territori, els menús amb proteïna vegetal, la proposta de menús variats i adaptats que siguin adequats per a alumnes amb intoleràncies i al·lèrgies, etc.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet