El recurs de l’Estat contra l’acord de l’Ajuntament de Sant Joan sobre l’exercici de la sobirania fiscal no prospera

abr. 16, 2014 No Comments by

El recurs de l’Estat espanyol contra l’acord aprovat per l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Agència Tributària de Catalunya no ha prosperat. Així es desprèn de la interlocutòria dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona, a través de la qual estima l’al·legació formulada per l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i declara la inadmissibilitat del recurs contenciós-administratiu interposat per la subdelegació del Govern de l’Estat a Barcelona. La subdelegació s’havia posicionat contra l’acord del ple de l’Ajuntament del passat 27 de juny de 2013 sobre l’exercici de la sobirania fiscal, que comportava l’ingrés de les liquidacions dels tributs estatals no cedits a l’Agència Tributària de Catalunya.

Caràcter polític

En la línia mantinguda per resolucions d’altres òrgans judicials en procediments similars, el Jutjat considera que l’acord recorregut és una declaració de caràcter polític  que no comporta efectes jurídics concrets, motiu pel qual no es fiscalitzable des dels jutges i tribunals. La interlocutòria dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu pot ser recorreguda en apel·lació davant el Tribuna Superior de Justícia de Catalunya en un termini de 15 dies.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet