Llibre blanc de l’emprenedoria a Sant Vicenç de Castellet

abr. 11, 2014 No Comments by

Aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida al projecte del Llibre Blanc de l’Emprenedoria a Sant Vicenç de Castellet que es planteja per ajudar a combatre l’atur de llarga durada de la població major de 45 anys resident al municipi. El projecte s’ha desenvolupat amb èxit a Cardona i ara es trasllada al Bages sud. La iniciativa ha començat a fer els primers passos amb la constitució de la comissió del llibre blanc que reuneix una quinzena de representants del teixit social i econòmic de Sant Vicenç de Castellet, entre els quals hi ha una representació dels regidors del Govern i de l’oposició de l’Ajuntament, empresaris, emprenedors, representants de les entitats i del col·lectiu d’aturats del municipi, de la Fundació Universitària del Bages i de l’entitat Goral.

 

En tres fases

El projecte consta de tres fases, preveu un treball exhaustiu durant els propers mesos que s’allargarà fins a finals de novembre. La primera fase és d’exploració amb una radiografia i anàlisi de les dades del municipi, entrevistes amb els agents socials i econòmics locals i la cerca de casos semblants en diferents indrets del món. La segona fase identificarà els agents del canvi, que esdevenen el conjunt de la població de Sant Vicenç de Castellet clau per aconseguir capgirar la tendència actual, i se’ls entrevistarà.

 

Tercera i última fase

La tercera fase del Llibre Blanc de l’Emprenedoria de Sant Vicenç de Castellet analitzarà els resultats obtinguts, detectarà les oportunitats del municipi per generar projectes que permetin crear llocs de treball i dibuixarà un pla d’acció per construir un ecosistema emprenedor al municipi. Finalment, es proposarà la creació d’una agència de desenvolupament local que es faci càrrec de tots els compromisos amb la voluntat d’aplicar i anar fent el seguiment de totes les accions previstes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet