L’Acellec preveu un increment del 10% de les reserves de colònies aquest estiu gràcies a l’eficiència i la qualitat empresarial

abr. 04, 2014 No Comments by

L’Acellec, que agrupa les empreses més destacades del sector de les colònies, preveu un increment d’un 10% de les reserves de places als establiments que tenen a Catalunya. La tendència a l’alça per als mesos d’estiu ja es va posar de manifest l’any passat amb un 8% més de contractacions. La previsió per aquest exercici 2014 és arribar o superar les 420.000 estades.

 

Reserves àgils i tecnològicament avançades

La professionalització i la qualitat han convertit la oferta d’estades en cases de colònies de les empreses associades a l’Acellec en la més eficient i atractiva per a qualsevol tipus d’usuari. El desenvolupament del sector durant els darrers anys ha revolucionat els nivells de qualitat que s’ofereix a les families i a les entitats, i pràcticament cap oferta del mercat pot igualar l’eficiència de la seva gestió, la garantia dels seus serveis educatius i la varietat i diversitat de les propostes d’oci que hi van associades.

 

Una simple trucada o una reserva online són suficients que concertar l’estada en una casa de colònies per a les properes vacances d’estiu, amb la seguretat d’obtenir una plaça perfectament adaptada a les necessitats i inquietuds de cada infant o jove. D’una banda, no cal entrar en cap llista d’espera ni esperar a la celebració d’un sorteig per obtenir plaça, i d’una altra banda, l’amplitud de l’oferta i la varietat de serveis i especialitzacions de cada equipament garanteix la possibilitat de trobar propostes gairebé a mida.

 

Equips professionals estables

Les empreses especialitzades en gestionar estades en cases de colònies disposen d’equips de monitors amb una formació rigorosa i, el més important, amb una base estable. Així, el nucli dels equips treballen durant tot l’any en el sector, de manera que el nivell d’experiència i capacitació és màxim. La consolidació i creixement del sector permet que una part remarcable dels seus equips treballin de forma estable, de manera que allò que fins fa poc es tractava d’un simple treball de temporada i que requeria sempre d’una actualització pràctica en les setmanes prèvies a l’estiu, tendeixi a convertir-se en una dedicació professional de recorregut llarg, amb una evident millora en les capacitats i l’experiència dels treballadors. Aquestes millores són possibles, justament, per l’especialització i la qualitat de gestió assolida per les empreses del sector.

 

Les empreses de l’Acellec gestionen de forma directa prop de 50 cases d’arreu de Catalunya, però actuen a l’hora com a agència per a la distribució de serveis en gairebé 200 equipaments a tot el territori català. L’associació acull fins a dotze empreses que gestionen algun d’aquests serveis, que facturen al voltant dels 20 milions d’euros anuals, amb una mitjana anual de 2.500 contractacions laborals i 420.000 estades de nois i noies en cases de colònies.

 

Segons el president de l’Acellec, l’empresari Pere Mulero, “l’evolució constant i la introducció de millores en la gestió dels nostres serveis ha convertit el sector de les colònies en un referent que ja té ressò internacional”. Certament, cada cop són més els grups i organitzacions d’arreu d’Europa que s’interessen per organitzar les seves vacances col·lectives en instal·lacions catalanes, que superen de manera àmplia els estàndards de qualitat europeus i les normatives dels estats més exigents. En els darreres temporades s’ha consolidat la visita de grups de joves francesos i alemanys, i es va incrementant de forma paulatina la incorporació de britànics i més recentment de grups de russos.

 

Per a Mònica del Monte, vicepresidenta de l’Acellec per al sector de cases de colònies, “no hi ha al mercat cap oferta que superi en qualitat i eficiència de gestió les colònies de les empreses de l’Acellec” que resisteixen amb èxit la comparació amb les propostes del millor nivell educatiu, cultural, esportiu i d’oci.

 

Les ofertes d’activitat lligades a les estades en cases de colònies han tendit en els darrers anys a l’especialització, per afegir continguts de nivell a l’oferta tradicional del lleure educatiu, sense perdre cap dels valors que són consubstancials al sector. Així, la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació, l’ús del món audiovisual, l’experiència directa en àmbits creatius com el teatre, el circ, la música o la dansa, i la pràctica esportiva lligada al contacte amb la natura, han convertit l’oferta de les cases de colònies en una proposta capdavantera per a les vacances “amb contingut” per a infants i joves d’arreu.

 

Compromís social de l’Acellec: beques integrals

Però l’extensió de les estades en cases de colònies com a oferta de lleure en períodes de vacances topa amb la situació de crisi econòmica i de precarietat amb què viuen avui moltes famílies catalanes. Per aquesta raó, l’Acellec promou una campanya anual de beques adreçades a infants de famílies en situació de desavantatge per raons econòmiques. Totes les empreses de l’Acellec ofereixen un nombre determinat de beques i l’associació signa amb municipis i consells comarcals catalans convenis per tal que els serveis socials d’aquestes administracions determinin de forma objectiva quins són els infants del seu territori que poden tenir accés als ajuts. Les empreses paguen completament les despeses de l’estada, inclòs el programa sencer d’activitats, sense fer excepcions, i sense necessitat que els nois i noies realitzin cap acció per obenir recursos. Són beques integrals.

 

El conjunt de l’oferta de cases de colònies de les empreses associades a l’Acellec es pot trobar en l’espai web www.acellec.com/colonies. Relacionem tot seguit les empreses que formen part del sector de les colònies de l’Acellec.

 

Abac

www.abacserveis.com/

 

Alba Serveis

www.albaserveis.com

 

Cal Petit

www.calpetit.net

 

Edulònia

www.edulonia.com

 

Eix Estels

www.eixestels.com

 

L’Auró

www.granjaescolalauro.com

 

L’Esquirol, Natura i Lleure

www.naturailleure.com

 

Lleure 2000

www.lleuredosmil.com

 

Rosa dels Vents

www.rosadelsvents.es

 

Saber de Lleure – La Marinada

www.lamarinada.com

 

Temps de Lleure

www.tempsdelleure.cat

 

Turisgrup

www.superespot2000.com

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet