El Consell Comarcal del Bages treballa per una tinença responsable dels animals de companyia

abr. 03, 2014 No Comments by

Està preparant una jornada informativa per a l’administració local i dóna suport a una campanya d’esterilització i identificació a preus reduïts. 

El Consell Comarcal del Bages, davant els problemes d’abandonament d’animals de companyia, està preparant una jornada formativa adreçada al món de l’administració local, que s’impartirà properament per tècnics del Servei de Biodiversitat i Animals de Companyia del DAAM  i personal del Cos d’Agents Rurals i en la qual es donarà informació sobre el registre públic d’animals de companyia (ANICOM),  i s’aclariran dubtes sobre la normativa vigent.

En aquest mateix marc, el Consell dóna suport a una nova campanya d’esterilització i identificació d’animals de companyia -organitzada per FAADA, Fundació per l’Adopció, Apadrinament i Defensa dels Animals, que ofereix conveni amb diferents centres veterinaris perquè es puguin vacunar, esterilitzar i vacunar els animals a preus reduïts.

Sota el títol “Sóc responsable” els objectius principals són:

  • Informar la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats als seus animals, amb el microxip i la xapa corresponents i registrats al cens municipal.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals, per controlar la natalitat, evitar problemes de salut i comportament de l’animal i evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
  • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar –físic i psicològic-. Les dades de l’any passat indiquen que durant la campanya es van identificar 265 animals al Bages.
  • Ajudar a optimitzar els recursos destinats per l’administració pública i les entitats protectores privades, que eviten la proliferació de recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.
CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet