400 professionals es reuniran durant tres dies en la Diada Pneumològica organitzada per Althaia

març 28, 2014 No Comments by

Els dies 4 i 5 d’abril se celebrarà, a Món Sant Benet, la XXXII Diada Pneumològica, el congrés anual de la Societat Catalana de Pneumologia, un dels congressos mèdics més antics de l’estat espanyol. Enguany està organitzat per tot l’equip del Servei de Pneumologia d’Althaia i està previst que hi prenguin part uns 400 professionals de la salut entre metges, infermeres i fisioterapeutes.

Aquesta trobada científica presenta un doble programa, un de mèdic i un altre d’infermeria i fisioteràpia, tot i que mantindran conferències comuns divendres a la tarda com una centrada en l’activitat física i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) i una altra dedicada la comunicació emocionalment ecològica, la comunicació afectiva i la comunicació efectiva.

Ambdós programes arrencaran el divendres 4 d’abril a les 9 del matí. Durant el primer dia es tractaran diversos temes d’interès com la Síndrome d’Apnees de la Son (SAHS) que servirà per encetar el programa mèdic de la diada. També s’abordaran altres qüestions com la infecció bronquial crònica, la fibrosi pulmonar o el impacte de l’obesitat en les malalties respiratòries.

Hi participaran ponents i moderadors de primer nivell i referents en malalties respiratòries com són el Dr. Joan-Albert Barberà i el Dr. Carles Agustí, tots dos de l’Hospital Clínic de Barcelona; el Dr. Marc Miravitlles i el Dr. Javier de Gracia, de l’Hospital de la Vall d’Hebron; la Dra. Maria Molina, de l’Hospital de Bellvitge, i el Dr. Ferran Barbé, de l’Arnau de Vilanova, entre altres experts i reconeguts pneumòlegs.

En el programa d’infermeria i fisioteràpia destaquen, a més de les ponències, dos tallers. El primer dedicat als aparells i utillatge del CPAP, un dispositiu que utilitzen els pacients amb la Síndrome d’Apnees de la Son. I un segon taller centrat en el ioga.

El segon dia de congrés estarà dedicat a la presentació de comunicacions en format pòster dels mateixos participants, treballs científics entre els quals el comitè científic de la Diada Pneumològica elegirà quins són els millors. El congrés es tancarà amb una sessió especial dedicada a les interrelacions entre cor i pulmó i amb una darrera sobre el pla director de les malalties pneumològiques.

Curs de pregongrés

Com en les darreres edicions, el dijous previ al congrés, dia 3 d’abril, i també a Món Sant Benet, se celebrarà un curs dirigit als professionals mèdics i d’infermeria de l’atenció primària. Organitzat pel Grup de Respiratori del Bages, Berguedà i Solsonès l’objectiu és millorar l’atenció dels pacients amb malalties respiratòries cròniques.

 

Cliqueu aquí per consultar tot el programa

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet