Un ou coulant amb verdures a la manresana és el plat guanyador del 13è Concurs de Receptes de Menjar i Beure a Manresa

març 14, 2014 No Comments by

El 13è Concurs de Receptes de Menjar i Beure a Manresa ha tingut com a guanyador un ou coulant amb verdures a la manresana, una recepta creada per Núria Prat que ha destacat per la utilització de productes del territori com l’albergínia blanca, per la seva originalitat i vistositat, i també per la seva dificultat tècnica ja que requereix diferents punts de cocció per a cada ingredient. Núria Prat va rebre el premi ahir al vespre, en un acte que va convocar una bona part dels participants al concurs i en el qual van intervenir la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacòs, el gerent de Diesa, Diego Sánchez, la presidenta de l’Associació de Cuineres del Bages, Dolors Gómez, i Jordi Pujol, en representació de l’escola Joviat.

El segon premi del concurs va ser per al plat titulat “Una poma diferent”, de Daniel Ocón, que converteix un postre de cuina tradicional en una proposta divertida que manté textures i sabors sense perdre de vista el producte original. El tercer premi va ser per a un xai farcit de formatge amb puré rostit de pastanaga, de Jean Delgado, que va destacar per la tradicionalitat dels productes utilitzats i per la sensibilitat del cuiner envers les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, ja que la presentació de la recepta es va acompanyar d’una explicació sobre si era apte o no per a persones amb necessitats alimentàries especials.

A més dels tres premis, el jurat va decidir concedir dues mencions especials, la primera al plat “Lola”, de Lleïr Moreno, un postre molt elaborat i de dificultat alta que aconsegueix combinar diferents sabors, i la segona a un timbal de cigrons amb bacallà i espinacs, de Dolors Sala, que va agradar per la seva senzillesa i modernitat, així com per la utilització de productes identificatius del territori. El jurat va voler reconèixer també a Eduard Blasco, que va presentar una recepta molt original i de gran dificultat però que finalment no va ser premiada.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet