El Programa Pacient Expert Catalunya s’inicia a Calaf amb un grup de persones que prenen anticoagulants orals

març 06, 2014 No Comments by

El Programa Pacient Expert Catalunya ha començat aquest mes de febrer a Calaf, on s’han iniciat les sessions per a persones que reben tractament anticoagulant oral. Aquest primer grup el formen dotze pacients més el pacient expert i els professionals del centre que fan d’observadors. El grup es reuneix un cop per setmana per compartir experiències sobre la malaltia i conèixer de quina manera poden millorar-ne la gestió i alhora la seva qualitat de vida.

El pacient expert, que és qui actua com a conductor del grup, és una persona amb la mateixa malaltia que la resta de participants, que ha rebut una formació prèvia per poder impartir les sessions. El fet que sigui un altre malalt qui condueixi els grups afavoreix la implicació de la resta d’assistents i facilita la comunicació entre ells, ja que tots comparteixen les mateixes experiències.

Des de l’any 2006, el Programa Pacient Expert Catalunya s’està desenvolupant amb molt bons resultats a diferents comarques catalanes. Les valoracions que es fan un cop s’han acabat els grups revelen una millora en els coneixements, hàbits i estils de vida relacionats amb la malaltia, en l’autocura i en la qualitat de vida dels participants, alhora que s’observa que el nombre de visites mèdiques baixa, tant a l’atenció primària com a les urgències, un cop finalitzades les sessions, ja que els pacients han après a controlar de forma més acurada la seva malaltia. Per tant, es demostra que les iniciatives centrades a donar més autonomia al pacient resulten eficients per millorar la seva salut i la capacitat de gestionar els seus símptomes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet