El Consell Comarcal del Bages fa campanya per a la igualtat de gènere

març 06, 2014 No Comments by

La campanya, coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, vol implicar també els homes en aconseguir la igualtat de gènere. Es repartiran cartells i targetons amb missatges que fan reflexionar sobre la importància, per a tothom, de tenir una societat justa i igualitària. 

Amb el lema “Aconseguir la igualtat, un benefici per a tots i totes”, el Consell Comarcal del Bages posa en marxa una campanya que es començarà a treballar a partir del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que vol implicar també els homes i l’entorn de les dones a aconseguir la igualtat de gènere.

La campanya convida a reflexionar sobre la situació de la dona, tant a casa, com a la feina o al carrer. Encara avui als infants se’ls socialitza diferent segons si són nens o nenes, les pautes de gènere condicionen què s’ha de fer i com s’ha de fer segons si és pertany a un o altre sexe.

Tot i que la societat està canviant, encara ens trobem amb situacions en què la doble càrrega de treball productiu i reproductiu segueix recaient majoritàriament sobre les dones, que tenen dificultat per gestionar el temps i les responsabilitats que han d’assumir. També hi ha situacions de desigualtats econòmiques i d’oportunitats en empreses, segons si s’és home o dona.

És per tot això que des de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal del Bages, s’han editat 400 cartells i 1.200 targetons amb diferents missatges, que es faran arribar a la ciutadania, associacions de dones, entitats, etc, a través dels ajuntaments.

Aquest material promocional fa reflexionar a partir de frases com:

  • Per cada dona cansada de rebre crítiques per ser massa emocional, hi ha un home a qui se li ha negat el dret a plorar.
  • Per cada dona que pateix discriminació salarial, hi ha un home que ha d’assumir una jornada laboral molt llarga.
  • Per cada dona a qui es nega el dret a l’avortament, hi ha un infant que en patirà les conseqüències.

Amb aquests missatges i d’altres es vol aconseguir que tot l’entorn de les dones reflexionin sobre els avantatges de tenir una societat justa i igualitària.

De moment, el Consell està repartint aquest material i l’objectiu és que entitats, associacions i col·lectius treballin sobre aquest tema i que es pugui continuar tractant en la Trobada de Dones, que es farà al maig.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet