La Fundació Lacetània lliura els seus premis als millors treballs de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior

març 04, 2014 No Comments by

La Fundació Lacetània va lliurar els seus premis als millors treballs de recerca de batxillerat i crèdits de síntesi i projectes de cicles formatius de grau mitjà i superior dels instituts de secundària de la comarca que formen part de la fundació. L’acte va servir per fer un reconeixement a l’esforç i la bona feina feta pels alumnes guanyadors dels guardons d’enguany. Els temes relacionats amb la tecnologia i el sector industrial han predominat clarament en els treballs premiats en aquesta edició, amb primers premis relacionats amb el disseny i construcció de vehicles i altra maquinària i les reparacions mecàniques.

A l’acte de lliurament de premis hi van participar el president de la Fundació Lacetània i de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, el coordinador de Formació Professional dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Cornudella, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Pere Casals va destacar la visió empresarial i industrial dels treballs guardonats i va refermar el compromís de la Fundació Lacetània per promoure la relació entre els centres educatius i les empreses i facilitar les pràctiques dels alumnes en l’entorn professional. Cornudella, per la seva banda, va elogiar la bona entesa entre el departament i la Fundació Lacetània en tot allò que té a veure amb la formació professional i va anunciar que aviat hi hauria novetats importants relacionades amb l’FP dual. L’alcalde Valentí Junyent va qualificar l’acte de gratificant i esperançador, dient que “convida a veure el got mig ple”. Va animar tothom a creure en el futur de la ciutat i del país perquè, va dir, “a Manresa hi ha talent i la ciutat pot donar sortida a aquests titulats”.

Els guanyadors en la categoria de cicles formatius de grau mitjà van ser Jesús Garcia, Miquel Prat, Jordi Casas i Xavier Camprubí, de l’Institut Lacetània, pel treball “Daewoo Matiz”. En segon lloc va quedar Xavier Cayuela, també de l’Institut Lacetània, amb el treball “Aventures Manresa”. El tercer premi va ser per a Laia González, de l’Escola d’Art de Manresa, pel projecte “D Cultiu”.

En la categoria de cicles formatius de grau superior el primer premiat va ser “Projecte pala llevaneus” de Germán González, Marc Oliva i Carles Pladellorens, de l’Institut Lacetània. En segon lloc va quedar el treball “Una agulla en un paller”, de Montserrat Forradelles, de l’Escola d’Art de Manresa. El tercer premi va ser per a “Sophie”, de Sònia Pellejero, també de l’Escola d’Art.

Pel que fa a batxillerat, Joan Maria Garcia i Gerard Marmi, de l’Institut Lacetània, es van emportar el primer premi per “Disseny i construcció d’una andròmina”. El segon premi va ser per a Jaume Boldú i Arnau Canyadell, també alumnes del Lacetània, pel projecte “Trens de levitació magnètica”. En tercer lloc van quedar Judit Cuesta i Núria Lineros, de l’Institut Guillem Catà, amb el treball “Fonts de l’anella verda de Manresa”.

Els guanyadors del primer premi de cada categoria van exposar breument el seu projecte, des de la idea inicial, les dificultats amb què s’havien anat trobant i els resultats obtinguts. Tots van destacar el suport de famílies i professors en aquest procés que els havia ajudat a adquirir nous coneixements i habilitats. L’acte va acabar amb una interpretació de peces musicals a càrrec d’un grup d’alumnes del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet