La 5a Jornada de Geriatria del Bages posa de manifest la necessitat que l’atenció dels professionals sigui multidisciplinar

febr. 28, 2014 No Comments by

La 5a Jornada de Geriatria del Bages ha posat de manifest aquest dijous a Manresa la necessitat que els professionals treballin de manera multidisciplinar. L’auditori de la Plana de l’Om ha estat l’escenari del programa que ha reunit uns 150 professionals de l’àmbit geriàtric del territori i de la resta de Catalunya. La Jornada ha analitzat el tractament de les patologies vascular, del maneig de l’osteoporosi i de la fractura del fèmur, totes elles amb un alt nivell de prevalença en l’àmbit geriàtric. També s’ha tractat la importància de l’ètica en el tractament dels pacients geriàtrics a través de la conferència de la doctora Begoña Roman titulada Aspectes ètics en l’atenció al malalt geriàtric. Roman és professora d’Ètica de la Universitat de Barcelona, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya.

Tractament multidisciplinar

La directora mèdica de la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), Dolors Cubí, ha explicat que “estem parlant de malalties cròniques que ocasionen problemes de pèrdua de capacitat funcional dels malalts i per tant necessitem un tractament multidisciplinar que esdevé imprescindible per aconseguir un bon control de la patologia i la màxima rehabilitació de les capacitats de la persona”. La doctora Raquel Gómez ha afegit que “els professionals sovint tenen dificultats en afrontar les decisions sobre el tractament dels pacients perquè s’han de tenir en compte les necessitats de la persona, la voluntat de la família i el criteri mèdic i en moltes ocasions prendre decisions no és fàcil”. En els casos de les patologies vasculars, fractures i osteoporosi afecten un 80% de la població que té entre 75 i 85 anys.

Balanç positiu

La Fundació Sociosanitària de Manresa ha organitzat la trobada conjuntament amb la Fundació Althaia. La cloenda ha anat a càrrec d’Albert Estiarte, adjunt a la direcció general de la Fundació Althaia, Pere Bonet, president del Col·legi de Metges al Bages, i de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich. El programa ha comptat amb la col·laboració de  del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i l’ICS i el suport de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet