Sant Vicenç de Castellet inicia un nou programa d’emprenedoria adreçat als alumnes dels centres educatius del municipi

febr. 06, 2014 No Comments by

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet estrena aquest mes de febrer la primera edició del programa JovEmprèn, que neix amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria entre el col·lectiu jove que estudia al municipi. La iniciativa s’adreça als alumnes de l’IES Castellet, del centre FEDAC Sant Vicenç i de l’Escola Montserrat que cursen ESO, Batxillerat o els cicles formatius de grau mitjà i superior amb accions fins al mes de maig. Aquesta  setmana el programa dóna el tret de sortida amb uns seminaris de sensibilització en què els alumnes coneixeran l’emprenedoria, es fomentarà la imaginació i la iniciativa i es potenciaran capacitats com són assumir riscos i la presa de decisions. Els alumnes de Batxillerat també treballaran en unes sessions pràctiques amb exercicis d’autoavaluació.

 

Tallers grupals

La segona fase del programa d’emprenedoria organitzarà entre els mesos de febrer i març tallers grupals en què es treballarà a partir de la creativitat, l’anàlisi d’idees i les habilitats per emprendre. Els alumnes d’ESO seguiran el taller Creativitat i generació d’idees empresarials en què se’ls plantejaran oportunitats del seu entorn. En paral·lel, els estudiants de Batxillerat i dels cicles formatius treballaran en el marc del taller Viabilitat d’una idea empresarial en què s’incidirà en els diferents aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’analitzar una idea empresarial: les persones, la pròpia idea i la seva viabilitat econòmica, tècnica i financera.

 

Concurs d’idees

Tot el treball que es portarà a terme en el marc del programa es podrà presentar al primer concurs JovEmprèn, que rebrà els projectes dels alumnes fins al 9 de maig. La convocatòria tindrà tres categories (ESO, Batxillerat i cicles formatius) i pretén incentivar els alumnes a presentar la seva proposta d’empresa al jurat. Finalment, el 30 de maig es donaran a conèixer els projectes i idees guanyadores en un acte que tindrà lloc a Cal Soler.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet