La doctora Maria Teresa Guardiola farà la conferència inaugural de la fira Cuida’t

febr. 06, 2014 No Comments by

La doctora Maria Teresa Guardiola, especialista en medicina natural, obstetra i nutricionista, serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugura de la fira Cuida’t d’enguany, que se celebrarà al Palau Firal de Manresa els dies 15 i 16 de març. Maria Teresa Guardiola és una pionera de la medicina a Catalunya i, amb 94 anys, continua passant consulta. La conferència que pronunciarà tractarà dels aspectes bàsics per tenir una bona salut i començar des que naixem. Tindrà lloc el dissabte 15 de març, a les 10.30 del matí, a la sala d’actes del Palau Firal.

La teoria dels “calaixets psicològics”

Maria Teresa Guardiola és autora de diversos llibres, en els quals ha desenvolupat la teoria dels “calaixets psicològics” o la capaciatat per obrir i tancar convenientment cada pensament i no arrossegar els problemes de manera innecessària. Segons ella, “si el pensament està bé, el cos funciona bé”. I per mantenir el pensament tranquil cal respirar bé i no perdre les ganes d’aprendre, de llegir i d’estudiar. Això, combinat amb una bona alimentació, són les seves claus per arribar a la vellesa amb salut i qualitat de vida.

Una llarga trajectòria al món de la medicina

Guardiola, nascuda l’any 1919, va estudiar Medicina a l’Hospital Clínic de Barcelona en una època en què gairebé no hi havia dones a la universitat. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Venezuela, Estats Units i, posteriorment, a Barcelona, com a responsable del departament de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital del Mar.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet