200 professionals es reuniran demà a Manresa en la primera jornada de la Xarxa de prevenció i control del tabaquisme de la Catalunya Central

febr. 06, 2014 No Comments by

La Sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acollirà aquest divendres, 7 de febrer, la primera Jornada de Prevenció i Control del Tabaquisme a la Catalunya Central. Aquesta trobada de professionals, que arrencarà a les 9 del matí, està organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Althaia, l’EAP Vic, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari del Solsonès, la gerència territorial Catalunya Central de l’ICS, el Consorci Sanitari de l’Anoia i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum i el Programa Atenció Primària Sense Fum.
Es tracta de la primera acció visible de la Xarxa de prevenció i control de tabaquisme de la Catalunya Central en la qual hi participaran gairebé 200 professionals. S’organitza amb la voluntat de ser un punt de trobada que permeti ampliar i estructurar encara més la Xarxa de recent creació per desenvolupar-ne els seus objectius; donar a conèixer diferents experiències que es porten a terme, tant en el territori com a fora d’aquest; així com presentar el catàleg de recursos d’atenció al tabaquisme en que s’està treballant.


La nova xarxa

Liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya juntament amb la Fundació Althaia, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l’Anoia, l’Hospital Sant Bernabé de Berga, el Centre Sanitari del Solsonès, la gerència territorial Catalunya Central de l’ICS, l’EAP Vic i la delegació del Col·legi de Farmacèutics de la Catalunya Central, s’ha creat la Xarxa de prevenció i control de tabaquisme de la Catalunya Central. Formada per una trentena de professionals de diferents àmbits de la salut, l’objectiu principal és buscar diferents mecanismes que impulsin l’atenció al tabaquisme des de tots els recursos implicats, a qualsevol punt del territori i en tots els vessants, tant el preventiu com l’assistencial.

El tabaquisme és la primera causa de mort evitable i un greu problema de salut. Per això requereix un abordatge ampli que impliqui la prevenció, l’assistència, la formació i la investigació. Actualment, la prevenció i el control del tabaquisme afecten centres i serveis de tipologies diverses, de manera que es fa necessari avançar en la seva coordinació des del territori responent a criteris tècnics i científics. Per aquest motiu, la creació d’aquesta Xarxa a la Catalunya Central permetrà estructurar tot el bon treball que ja s’està fent des de les diferents institucions implicades i donar continuïtat als processos assistencials mitjançant una bona coordinació. En resum, la nova xarxa busca:

  • Ordenar els recursos existents al territori i compartir criteris de derivació
  • Detectar necessitats específiques del territori tant a nivell de formació, com assistencials o de prevenció en grups de risc determinats
  • Optimitzar  recursos i iniciatives siguin de formació, assistència o investigació
  • Motivar i facilitar als diferents professionals de la salut a implicar-se, cadascú des de les funcions pròpies de la seva àrea de treball, en la lluita contra el tabaquisme
  • Donar reconeixement i visibilitat a les institucions i professionals implicats
  • Compartir experiències entre els diferents professionals del territori

Promoure iniciatives comunitàries que promoguin la prevenció del tabaquisme

 

Cliqueu aquí per consultar el programa de la Jornada

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet