Engeguen dos nous grups del Programa Pacient Expert Catalunya a Piera i Santa Coloma de Queralt

gen. 24, 2014 No Comments by

Els CAP de Piera i de Santa Coloma de Queralt s’inicien aquests dies en el Programa Pacient Expert Catalunya, un projecte gràcies al qual un grup de persones que  té la  mateixa malaltia comparteix experiències i aprèn a gestionar-la millor gràcies als consells d’un pacient que també la pateix. Estracta de la primera vegada que el Programa Pacient Expert Catalunya es fa en aquests dos municipis, després que ja s’hagi desenvolupat amb èxit a d’altres poblacions de la comarca.

En total, una vintena de pacients es beneficiaran de l’experiència que suposa posar en comú els dubtes que envolten una determinada malaltia i rebre consells de dues persones, una per cada grup, que han passat per la mateixa situació que ells. A Piera, el grup de pacients que seguiran el Programa rep tractament amb teràpia anticoagulant oral, mentre que a Santa Coloma de Queralt es tracta d’un grup de pacients amb diabetis mellitus tipus 2. En tots els casos, el pacient que condueix les sessions de cada grup ha rebut formació prèvia i té el suport dels professionals dels centres.

9 sessions

El Programa Pacient Expert Catalunya consta de 9 sessions en les quals es tracten diferents temes relacionats amb la malaltia que afecta el grup. El pacient expert condueix les sessions, mentre que els professionals sanitaris tenen una funció d’observadors del grup i només intervenen quan és necessari. La finalitat d’aquest Programa és promoure canvis d’hàbits que millorin la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències. Els objectius del Programa són aconseguir la implicació dels pacients, conèixer-ne el grau de satisfacció, millorar diversos aspectes com ara: la percepció que tenen sobre la seva qualitat de vida,  els seus coneixements sobre la malaltia i el seu grau d’autocura, perquè adquireixin un maneig correcte de la malaltia  i millorin el seu compliment terapèutic.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet