Artés aprova la recollida selectiva porta a porta

gen. 17, 2014 No Comments by

El ple de l’Ajuntament d’Artés ha aprovat aquest dijous al vespre tirar endavant el sistema de recollida selectiva porta a porta amb la voluntat d’incrementar notablement el reciclatge i convertir-se en un dels municipis capdavanters de la comarca del Bages en sostenibilitat ambiental. El ple va aprovar les clàusules per a la licitació del servei a una empresa especialitzada. L’entrada en servei del porta a porta, que anirà associat a un important campanya informativa i no comportarà cap increment de la taxa municipal d’escombraries, actualment fixada en 104,44 euros a l’any.

Un dels grans avantatges que comporta la recollida del porta a porta és l’eliminació dels contenidors a bona part del municipi, excepte a les zones on hi ha blocs d’habitatges grans. A Artés, a falta d’acabar d’ajustar del tot els horaris, la recollida es podria fer cada dia, entre les 2/4 de 9 i 2 d’11 de la nit. Aquelles persones o famílies que, puntualment no puguin satisfer aquest horari, tindran l’alternativa d’anar a una de les àrees d’emergències que hi haurà distribuïdes per Artés. L’Ajuntament no vol que es faci mal ús d’aquestes àrees i vetllarà perquè el porta a porta es faci de la forma més curosa possible.

El nou sistema, que al Bages es fa a Santpedor i a Santa Maria d’Oló, està força estès a d’altres comarques. Més de cent municipis l’han implantat a Catalunya d’ençà que l’any 2000 van començar Tiana, Tona i Riudacanyes. Ara municipis grans, com Vic, es troben en la fase de canviar el sistema de recollida en favor del porta a porta.

El porta a porta recupera el sistema tradicional que recorden les persones de mitjana edat o grans que consisteix en deixar a peu de cada casa els residus domèstics. La gran diferència és que, ara, la recollida es farà de forma selectiva, la qual cosa implica que dilluns i dijous s’haurà de baixar la bossa o cubell amb els envasos; els dimecres, divendres i diumenge, la fracció orgànica i els dimarts, paper i cartró.

Entre els beneficis ambientals hi ha la reducció notable de residus que es portaran a l’abocador comarcal de Bufalvent, la qual cosa permetrà allargar-ne la vida útil i no haver de buscar emplaçaments alternatius, socialment poc acceptats. La reducció de deixalles cap al dipòsit controlat també té un traducció econòmica en reduir la despesa de l’Ajuntament d’Artés.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet