Sant Vicenç de Castellet s’afegeix a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya

gen. 10, 2014 No Comments by

Sant Vicenç de Castellet s’afegeix a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions dels cossos operatius del departament d’Interior de la Generalitat i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya. Aquest matí el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha visitat l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i ha signat el conveni RESCAT a través del qual el municipi passa a formar part d’aquesta xarxa. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa RESCAT permet arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

 

Voluntat de servei

El conseller Ramon Espadaler ha reconegut que l’acte d’avui “és transcendent tant per la conselleria com pel municipi de Sant Vicenç de Castellet. És una xarxa que millora les eines en l’àmbit de la seguretat i al final accentua la voluntat de servei que passa per millorar la seguretat i la qualitat de vida dels nostres ciutadans”. L’alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres, ha assegurat que la voluntat de l’equip de Govern és “sumar esforços, teixir complicitats i cercar el millor per al municipi. I en l’època actual, en què manen les noves tecnologies, ens semblava que Sant Vicenç de Castellet havia de pertànyer a la xarxa RESCAT”.

 

Xarxa fiable

El dispositiu està especialment dissenyat perquè sigui robust i fiable, sobretot en casos d’emergència, ja que no se satura per trucades de telèfons mòbils, té més cobertura al territori que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. A més, garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades. La xarxa permet tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, fet que facilita visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

 

Acte de signatura

L’acte de signatura també ha comptat amb l’assistència de la directora general d’Administració de Seguretat, Maite Casado, el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Josep Milán, el cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla, el sergent cap de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet, Jaume Salinas, i l’intendent cap de l’ABP Bages, Joan Carles Escobar.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet