L’arquitecte Jordi Garcia Vilaplana dissenya un estel nadalenc amb cartró per a personalitats destacades del país

des. 19, 2013 No Comments by

L’arquitecte Jordi Garcia Vilaplana, que des de fa 18 anys, està especialitzat en el disseny i la producció d’elements amb cartró, ha preparat una edició limitada d’un estel de Nadal fet amb cartró que arribarà durant els propers dies a persones molt significatives del procés nacional que viu Catalunya. Les primeres peces s’han lliurat personalment a la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; a l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i al conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

En paraules de l’arquitecte Jordi Garcia Vilaplana, promotor d’aquesta iniciativa, “aquest estel s’ha inspirat el la tendència artística anomenada “art povera” i combina en la mateixa peça els valors associats tradicionalment a l’estel de Nadal amb els de l’estelada que abandera els canvis del nostre país”.

La peça vol encoratjar a totes aquelles persones que la rebran, a mantenir l’esforç per continuar impulsant les aspiracions de transformació en les quals ens trobem immersos.

L’estel, realitzat amb cartró d’alta qualitat, està format per dues peces unides entre si per una primíssima peça de fusta. La base de forma el·líptica, representa la nova Catalunya que s’està gestant, sobrevolada per l’estel que assenyala la direcció a seguir com a preludi de futurs canvis. El seu color passa del blanc al blau profund. La impressió s’ha efectuat amb tècniques d’impressió digital d’última generació utilitzant tintes especials.

L’arquitecte, que també es responsable de DEC Dissenys amb cartró, treballa amb aquest material per a importants administracions públiques, entitats i empreses. Durant 18 anys, ha produït mobiliari, suports i objectes per a projectes d’interiorisme, exposicions, estands i arquitectura efímera. Actualment disposa i desenvolupa productes específics per a diversos sectors del mercat, particularment per a temes museogràfics i expositius on els seus dissenys, juntament amb la qualitat del material produït, fa que la empresa hagi assolit un important reconeixement entre els usuaris d’aquest tipus d’elements, circumstància que la situa com una de les empreses capdavanteres en aquest sector.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet