El Rotary Club Manresa-Bages premia la Comunitat de Sant Egidi en la 12a edició del Simeó Selga

des. 19, 2013 No Comments by

La Comunitat de Sant Egidi de Manresa ha obtingut la dotzena edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club Manresa-Bages. Mitjançant aquest guardó el Rotary ofereix suport econòmic a un projecte d’interès social promogut per una entitat de la comarca.

Equipament d’una cuina dins d’un centre polifuncional de solidaritat, sensibilització i formació. Atenció a persones grans amb carències alimentàries és la iniciativa guardonada. Amb aquest projecte la Comunitat de Sant Egidi pretén condicionar un espai a Manresa per poder preparar àpats per a un grup d’ancians que no disposen de cap recurs social que els permeti cobrir els àpats. En concret, els diners del premi, que corresponen als beneficis obtinguts en el Concert de Reis del Rotary, aniran destinats a l’adequació de la cuina dins del centre polifuncional de solidaritat, sensibilització i formació que obrirà l’entitat al centre de la ciutat.

El col·lectiu destinatari del projecte són uns 50 ancians que la Comunitat de Sant Egidi ja ajuda setmanalment i que es troben en situació d’exclusió. En el local es prepararan els àpats, especialment els dies que molts d’aquests ancians es queden sense cobertura social. Cal tenir en compte que el nombre de persones grans que cada setmana es troben amb necessitats alimentàries ha augmentat considerablement com a conseqüència de la crisi. Per aquest motiu l’entitat considera tant necessari augmentar el servei d’atenció a les persones grans.

La Comunitat de Sant Egidi és una associació pública de laics de l’Església de la que formen part més de 50.000 persones en més de 70 països de diferents continents. A Manresa té el seu centre en l’església de la Mare de Déu de Montserrat i les seves iniciatives es desenvolupen en espais de diferents barris de la ciutat.

La figura de Simeó Selga

El Rotary Club Manresa-Bages entregarà aquest premi en el decurs del Concert de Reis que tindrà lloc el diumenge, 12 de gener a les 19.00 hores, al Teatre Kursaal de Manresa. S’iniciarà així l’any durant el qual s’homenatgerà la figura del doctor Simeó Selga, ja que el 2014 es commemora el centenari del seu naixement. El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona recordarà el metge manresà amb diferents actes.

Quan fa més de deu anys els membres del Rotary Club Manresa-Bages treballaven en la definició d’aquest premi tenien clar que volien que portés el nom d’una persona significada de Manresa o de la comarca del Bages, de consens, i que tingués relació amb el món associatiu, cooperatiu i assistencial. L’any 2002 Selga va accedir a que el premi portés el seu nom aconseguint que els valors que va transmetre al llarg de la seva vida quedin per sempre vinculats al premi.

Concert de Reis

El concert també serà el punt de partida del 25è aniversari del Rotary Club Manresa-Bages i, com ja és tradició, anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, presentarà una proposta típica d’aquestes dates amb obertures, marxes, polques i valsos de la FamíliaStraussi d’altres compositors, combinant la bona música i el bon humor. A més, es comptarà amb la participació dels cors infantil i juvenil de l’Orfeó Manresà que oferiran un repertori de nadales.

Un any més, l’objectiu és intentar omplir totes les butaques del teatre ja que els beneficis que s’obtenen d’aquest concert serveixen com a dotació econòmica pel premi Simeó Selga. L’entrega del premi es farà en el decurs de l’acte que es programa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i d’un centenar d’empreses de la comarca del Bages. En les darreres edicions l’import ha estat de 6.000 euros.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet