La Cambra busca empreses que s’apuntin a la FP dual

des. 12, 2013 No Comments by

La Cambra de Comerç de Manresa vol aconseguir que les empreses del Bages s’impliquin en el nou model de formació professional dual que tot just s’està començant a implantar. Amb aquest objectiu, ha organitzat una jornada en què, conjuntament amb el departament d’Ensenyament, s’ha donat a conèixer el funcionament i els beneficis de la FP dual a una trentena d’empreses i centres educatius del territori. La sessió ha servit també per conèixer l’experiència de dues empreses que actualment ja acullen alumnes d’FP en pràctiques, tot i que no encara amb el model dual.

A la jornada hi ha participat el cap de servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, Ferran Castrillo, que ha explicat el canvi que suposa la FP dual en relació al sistema tradicional que, tot i incloure també una part de formació pràctica, no requereix el mateix nivell d’implicació per part de l’empresa. En aquest sentit, ha aclarit que si amb el model tradicional l’estada a l’empresa és per posar en pràctica el que s’ha après a l’escola, amb l’FP dual l’alumne va a l’empresa a aprendre. En total, prop de 1.000 hores de formació al lloc de treball reconeguda i qualificada acadèmicament que es combinen amb la formació al centre educatiu que, a més a més, pot adaptar-se segons les necessitats de l’empresa.

Castrillo s’ha mostrat satisfet per la bona acollida que està tenint fins al momentla FP dual a Catalunya, amb prop de 200 empreses implicades, entre multinacionals, mitjanes i petites empreses, que ja acullen uns 2.000 alumnes. Segons ha dit, comença a haver-hi algunes grans empreses que utilitzen la FP dual com a sistema per formar i incorporar nous treballadors.

Josep Ramírez, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, ha explicat que les característiques del territori fan que calgui buscar la implicació de moltes petites i mitjanes empreses i que per a aquesta tasca és imprescindible la col·laboració dela Cambra de Comerç, així com d’altres organitzacions empresarials, patronals i gremis professionals. Un compromís que ha recollit el president de la Cambra, Pere Casals, que s’ha mostrat disposat a què la institució exerceixi aquest paper intermediador entre el departament d’Ensenyament i el teixit empresarial del territori.

A la jornada també s’ha pogut conèixer l’experiència de les empreses Ausa i Hayes-Lemmerz en l’acollida d’alumnes en pràctiques. Els seus directors de recursos humans n’han fet una valoració molt positiva, tot i que també han plantejat alguns aspectes a millorar pel que fa a la formació dels alumnes. En aquest sentit, han destacat el baix coneixement de l’anglès i la manca d’una visió global sobre el funcionament d’una empresa.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet