Cambra i Consell Comarcal apropen l’eficiència energètica a les empreses

des. 09, 2013 No Comments by

Cambra de Comerç de Manresa i Consell Comarcal del Bages fan un nou pas per apropar mesures d’eficiència energètica a les empreses del territori. En el marc del programa Regió Verda, han organitzat una jornada per al proper divendres 13 de desembre en què es parlarà de diferents opcions per reduir el consum, com els leds o la biomassa, i s’exposarà el cas concret d’una empresa del territori. La jornada, que és gratuïta, es farà a la seu de la Cambra entre les 9 del matí i les 12.30 del migdia. Cal fer les inscripcions al 93 872 42 22 o bé a jmonge@cambramanresa.org.

La jornada començarà amb la intervenció de l’enginyer industrial Antoni Hernández, que explicarà als assistents com poden conèixer a fons la seva factura elèctrica. A continuació, Joan Busquets i Ramon Estrada, de l’empresa de Sallent Lednet, plantejaran els avantatges dels leds com a solució per reduir el consum energètic a l’empresa. El cas pràctic anirà a càrrec de Josep M. Bosch, de l’empresa Agrofresc, que exposarà l’experiència d’èxit en aquesta empresa pel que fa a la utilització de la biomassa. La tècnica del Consell Comarcal, Anna Prat, explicarà a les empreses el projecte Regió Verda i la presidenta del Consell, Mercè Cardona, clourà la jornada després d’un debat entre els assistents.

La factura elèctrica, assignatura pendent

Segons ha pogut constatar la Cambra de Comerç de Manresa, el nivell de gestió energètica i de control del cost que duen a terme la majoria de pimes industrials de la comarca és molt baix i poques empreses han endegat accions sistemàtiques per a l’estalvi d’energia. L’increment de preus que ha tingut lloc els darrers anys ha provocat que el percentatge del cost energètic sobre el total de les despeses d’explotació s’hagi vist incrementat, una situació que s’agreuja cada vegada que augmenta el preu de l’energia elèctrica.

Per tal d’ajudar les empreses a implantar mesures d’eficiència energètica, el Consell de Cambres de Catalunya i l’Institut Català de l’Energia impulsen el projecte Àmbit Energia en el qual s’inclouen diferents accions com jornades, cursos de formació i serveis d’assessorament energètic.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet