La campanya del Bages contra la violència masclista es clourà demà escoltant les reflexions d’infants i joves

nov. 27, 2013 No Comments by
 Aquest dijous, una vuitantena de persones –entre infants, famílies, educadors, regidors, etc.- es reuniran al Palau Firal de Manresa per cloure la campanya liderada pel Consell Comarcal del Bages contra la violència masclista. Durant tot aquest mes, escoles, punts d’informació juvenil i casals per a joves han tractat el tema de la violència envers les dones i les conseqüències que això té en els infants, basant-se en una sèrie de postals editades pel Consell Comarcal en què petits i joves podien deixar les seves reflexions i pensaments entorn d’aquesta problemàtica.

El Consell ha editat 10.500 postals adreçat a 800 infants i joves de de 3r de primària a segon de batxillerat. També s’ha fet  500 pòsters que s’han distribuït pels 34 municipis de la comarca.

Aquesta campanya neix de dos àmbits,  el 20 de novembre és el dia internacional dels drets dels infants i el 25 de novembre, el dia internacional per a l’eliminació de la  violència masclista. En la darrera dècada s’ha observat que la violència  envers les dones en el àmbit domèstic afecta directament els infants i vulnera els seus drets més fonamentals. A Catalunya, cada any 30.000 infants pateixen violència de gènere a casa seva. Per això, enguany els missatges de les postals editades pel Consell Comarcal volien reflectir les conseqüències directes que té la violència vers els infants i adolescents: aïllament social, símptomes depressius, alteracions afectives, etc… A més, es considera que un ambient familiar violent predisposa conductes violentes en l’edat adulta, per això una de les actuacions de la campanya ha estat treballar amb els infants i joves a través de tallers de resolució de conflictes potenciant el diàleg i les relacions pacífiques.

La campanya, amb el nom “Canviar el seu futur depèn de nosaltres”, es tancarà oficialment dijous amb la trobada al Palau Firal, a les 6 de la tarda, en un acte presidit pel conseller comarcal de Benestar Social i Família, Joan Vinyes. En aquesta cloenda, els infants i joves en representació dels seus municipis llegiran reflexions escrites en les postals que han anat treballant. El conseller exposarà les conclusions de la campanya on es fa palès la necessitat i el compromís de tothom per treballar per l’eliminació de la violència en general. L’acte s’acabarà amb un crit de “Prou” contra la violència i explotant globus de color blanc.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet