Taller de videocurrículum per facilitar la recerca de feina

nov. 26, 2013 No Comments by

Dins el projecte “Canvia el Verb”, de foment de l’ocupabilitat i l’emprenedoria,  liderat des de l’Oficina Jove  i el Consell Comarcal del Bages, s’ha organitzat el taller de vídeo currículum que se celebra fins a principis de desembre.

Al curs, que té lloc al CIO de Sant Joan de Vilatorrada, hi participen 12 persones de perfils diversos amb dos objectius bàsics: per una banda, que els assistents puguin disposar d’un instrument més que els ajudi en el seu procés de recerca de feina; d’altra banda, trobar un espai on persones de diferents orígens i en recerca de feina puguin compartir aquest procés d’una forma amena i relaxada.

El curs s’estructura  en diferents sessions: treball de competències i preparació del guió, gravació dels respectius vídeo CV en diferents entorns del municipi,  i finalment visió dels treballs  i explicació detallada de com utilitzar correctament aquesta eina.

Durant les primeres sessions i de la mà d’una professional de la inserció laboral els assistents van estar treballant les seves pròpies competències personals i professionals, que al mateix temps els servia per anar recopilant dades per l’elaboració del  guió del seu vídeo CV.

Les sessions següents s’estan desenvolupant amb un tècnic de càmera i un tallerista expert en teatre.  Ambdós intervenen en la gravació dels treballs assessorant els diferents membres del grup en com comunicar una idea, una manera de ser o un habilitat professional.

En alguns casos, les gravacions dels vídeo CV s’estan realitzant en empreses del mateix municipi o en alguns casos en d’altres  de la comarca per tal d’escenificar la feina que els agradaria dur a terme, per exemple realitzant feines en un despatx com administratiu, treballant a l’obra, pintant una paret i fins i tot en un cas conduint un toro.

En finalitzar el curs els participants tindran el seu vídeo currículum per difondre’l i les eines i coneixements necessaris per fer-ho.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet