El Centre de Formació Pràctica i la Fundació CTM posen en marxa un servei de metrologia per a empreses

nov. 26, 2013 No Comments by

El Centre de Formació Pràctica i la Fundació CTM Centre Tecnològic posen a l’abast de les empreses del Bages la seva tecnologia, experiència i coneixements en l’àmbit de la metrologia dimensional, la branca de la ciència de la medició dedicada a l’avaluació de la conformitat geomètrica de peces o conjunts amb les seves especificacions de disseny. La metrologia –eina per a la qualitat– és clau en l’àmbit de la producció industrial. CFP i CTM aposten d’aquesta manera per treballar en estreta col·laboració amb les empreses del territori, que poden beneficiar-se del fet de disposar de dues institucions que compten amb sistemes de medició avançats, complint necessitats actuals i de futur.

El servei de metrologia conjunt de CFP i CTM inclou la possibilitat de realitzar estudis dimensionals de peces mecanitzades, de plàstic, útils, eines, matrius, punxons o motlles. A més, també s’ofereixen serveis d’enginyeria inversa (escanejat d’una peça física per obtenir un núvol de punts o una peça processada en 3D), medició in situ (directament a les instal·lacions de l’empresa) i de calibració de peus de rei i micròmetres en un laboratori especialitzat.

La metrologia, clau per a la competitivitat de la indústria

L’evolució de la indústria cap a la producció de béns de major complexitat i qualitat ha fet incrementar les necessitats de les empreses de fer ús de serveis de metrologia per tal de poder assegurar la qualitat geomètrica de les peces. La metrologia és també una eina clau en els processos d’innovació tecnològica i desenvolupament industrial. El nou servei de metrologia del CFP i el CTM vol donar resposta a aquesta necessitat creixent i ajudar les empreses a oferir un plus de competitivitat. La voluntat d’ambdues institucions és la de continuar col·laborant per proporcionar a les empreses serveis avançats en diferents àrees de la producció industrial.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet