150 professionals es reuneixen a Manresa en una renovada Jornada d’Urgències en Pediatria

nov. 23, 2013 No Comments by

Durant tot aquest divendres, 150 professionals d’arreu de Catalunya s’han trobat a Manresa per celebrar la 33a edició dela Jornadad’Urgències en Pediatria. La trobada ha tingut lloc a l’Hospital Sant Joan de Déu on els participants han pogut conèixer les noves instal·lacions de l’àrea docent ja que han fet ús de la nova Sala d’actes, on han tingut lloc les ponències, i de les diferents aules, on s’han dut a terme diferents tallers. La jornada ha mantingut  l’esperit amb el que va néixer fa més de tres dècades, ser un punt de trobada per compartir coneixements i donar a conèixer les principals novetats en el diagnòstic i tractament de les malalties pediàtriques que es donen als serveis d’urgències.

Aquesta edició ha tingut dues novetats principals com són l’anàlisi d’algunes controvèrsies presents a les urgències i l’oferta de cinc tallers. Aquestes noves propostes s’han valorat molt positivament per part del participants que ho han   considerat com el complement perfecte al vessant més teòric de la trobada.

La jornada ha arrencat de bon matí amb la tradicional taula de temes en format breu amb tres presentacions on es proporcionaven coneixements i consells útils per resoldre situacions que apareixen amb freqüència a les urgències. Seguidament s’ha donat pas al nou bloc dedicat a les controvèrsies on, en cada un dels temes, hi han intervingut dos ponents que plantejaven solucions diferents a un mateix problema. Aquest ha estat un dels blocs més participatius per part dels assistents que han volgut fer valoracions o compartir experiències reals amb la resta de professionals.

Al migdia, després de l’acte inaugural, els participants s’han distribuït en grups reduïts per fer els cinc tallers sobre ecografies d’urgències, radiologia de patologia traumàtica i embenats, fisioteràpia respiratòria i via aèria instrumentada. Cada un dels professionals ha pogut prendre part en dos d’aquests tallers que han estat eminentment pràctics.

Amb el títol, “A quins nens s’ha de prescriure auto injectors d’adrenalina a urgències” la conferència de la tarda ha servit per abordar el tractament de les al·lèrgies a urgències. Ha anat a càrrec del pediatre i al·lergòleg, Cap del Departament de Maternoinfantil d’Althaia, el Dr. Santiago Nevot.

La jornada ha finalitzat a mitja tarda amb la posada en comú i discussió de casos clínics viscuts en diferents serveis de pediatria dels hospitals de Catalunya.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet