Les deixalleries mòbils s’apropen a les escoles

nov. 19, 2013 No Comments by

Amb la voluntat de facilitar al màxim a la ciutadania la separació selectiva dels residus, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus acaba de posar en marxa una prova pilot per apropar les deixalleries mòbils a les escoles i, d’aquesta manera, facilitar a les famílies que utilitzin aquest servei.

Les deixalleries mòbils són unes furgonetes que van recorrent diferents punts de la comarca i que recullen residus de mida petita que no poden anar als contenidors de recollida selectiva ni al d’escombraries, com per exemple: piles, fluorescents, bombetes, radiografies, tòners, olis vegetals usats, càpsules de cafè, roba, pintura, vernissos, coles, esprais, dissolvents, bateries, cables, ferralla de petita dimensió, petits electrodomèstics, CD i DVD, etc.

En aquesta fase de prova que s’ha iniciat, diversos municipis reben, cada quinze dies, la deixalleria mòbil a la porta de les escoles al matí, coincidint amb l’entrada dels infants al centre. D’aquesta manera, els familiars o acompanyants dels menuts, o els propis infants, poden aprofitar el viatge per dipositar els residus a la deixalleria mòbil. De moment, el servei s’ha posat en marxa al Pont de Vilomara, Santa Maria d’Oló, Avinyó, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Callús, Castellfollit del Boix, Monistrol de Montserrat, Balsareny i Monistrol de Calders, però  està previst poder-lo ampliar a la resta de comarca a principis d’any, i ampliar també les franges horàries als migdies i tardes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet