Es presenten uns quaderns didàctics perquè les escoles del Bages puguin treballar la Guerra de Successió

nov. 15, 2013 No Comments by

Treballar la Guerra de Successió –que la qual aquest curs es commemoren els 300 anys- a les aules, amb un material pensat per a cada edat i posant-ho el màxim de fàcil a professors i alumnat. Aquest és l’objectiu dels quaderns didàctics que han elaborat quatre professors d’història del Bages i que ha editat el Consell Comarcal: un per a cicle mitjà de primària, un per a cicle superior de primària, i un altre per a secundària.

Els llibrets, que ja es poden veure i descarregar a www.bages1714.cat/entitats-i-recursos/, es posen a disposició de totes les escoles del Bages perquè en puguin fer l’ús que en creguin més adient i se’ls dóna la possibilitat de treballar mòduls concrets del material. Els quaderns aporten informació sobre la Guerra de Successió, centrada principalment en el destacat paper que hi va tenir la comarca del Bages, i proposen diferents activitats perquè els alumnes repassin els coneixements apresos. A més, se’ls dóna un munt de recursos addicionals, com enllaços a webs i vídeos, per si volen aprofundir en la matèria.

Avui s’ha fet la presentació oficial d’aquest material a l’escola Puigberenguer de Manresa i s’ha fet una primera introducció –a càrrec dels autors del material- als alumnes de sisè curs,  que posteriorment ho treballaran amb els seus professors. Els autors són Francesc Comas Closas, Jaume Serra Carné, Joan M. Serra Sala i Francesc Serra Sellarès, que avui han explicat que “la intenció és que cada professor treballi la part que li convingui i que li vagi millor. Per això hem fet blocs temàtics sobre aspectes concrets dels anys de guerra”.

Ens els llibrets es tracten temes tan diversos com l’origen de la Guerra de Successió, com eren els exèrcits en aquell moment, l’incendi de Manresa, la batalla de Talamanca, el setge de Cardona, conseqüències de la guerra, etc.

La consellera comarcal de Cultura, Sònia Díaz, ha explicat que s’ha editat aquest material amb l’objectiu que les escoles puguin treballar la Guerra de Successió, el tricentenari de la qual coincideix aquest curs” i ha recordat el paper del Consell Comarcal com a coordinador dels diferents actes que els municipis bagencs organitzen durant tot l’any per recordar aquella data històrica.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet