El CAP Bages completa el seu desplegament de serveis apostant per un nou model de treball col·laboratiu

nov. 04, 2013 No Comments by

El nou CAP Bages de Manresa ja treballa a ple rendiment, després que els darrers mesos s’hagin instal·lat els equips i serveis que encara quedaven pendents. L’equipament, inaugurat el març d’aquest any, disposa actualment d’una plantilla de més de 250 professionals i agrupa onze serveis que donen cobertura no només a la ciutat de Manresa sinó també a la resta de la comarca del Bages i de la Catalunya Central. Amb l’objectiu de donar a conèixer la nova oferta de serveis del CAP Bages, la setmana passada va celebrar-se una jornada de presentació de tots els equips que hi treballen.

L’activitat principal del CAP Bages en l’àmbit assistencial són els serveis d’atenció primària que presta l’Equip d’Atenció Primària Manresa-2 (els professionals de l’antic CAP Plaça Catalunya) a una població de 21.500 habitants dels barris de Passeig-Rodalies, Plaça Catalunya-Saldes, Poble Nou, Poal i Mion de Manresa. El CAP Bages també concentra les urgències nocturnes i les de cap de setmana i festius de l’atenció primària de Manresa i rodalies, a través del Punt d’Atenció Continuada (PAC) instal·lat a la planta baixa de l’edifici. Això fa que l’equipament funcioni les 24 hores del dia.

L’oferta de serveis assistencials es completa amb l’atenció a la salut sexual i reproductiva, la salut internacional i l’atenció al viatger, el diagnòstic per la imatge, l’atenció especialitzada de l’ICS i d’Althaia, l’atenció a malalts crònics (Unitat d’Atenció ala Cronicitati Complexitat [UACC]-Programa d’atenció domiciliària-Equips de suport [PADES]) i l’atenció al ciutadà de gestió i serveis.

El CAP Bages també acull organismes com l’Equip Territorial de Salut Pública, l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques, a més d’equips dedicats a la gestió interna i a la promoció de la salut entre els mateixos professionals del sector, com ara la Unitat Bàsica de Prevenció dela Gerència de l’ICS a la Catalunya Central.

L’ICS a la Catalunya Central

La Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000  habitants de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d’uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d’atenció primària i 112 consultoris locals.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet