El servei de teledermatologia és guardonat amb un dels Premis a l’Excel•lència Professional que concedeix el Col•legi de Metges de Barcelona

oct. 29, 2013 No Comments by

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha guardonat el Servei d’Atenció Primària i el Servei de Dermatologia del Bages-Berguedà i el Solsonès amb el Premi a l’Excel·lència Professional en la modalitat d’Equips assistencials. El Premi reconeix la tasca d’aquest equip per la implantació del servei de teledermatologia, que ha contribuït a reduir les llistes d’espera i a millorar l’accessibilitat dels pacients. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 11 de novembre al Teatre Romea de Barcelona.

De set mesos a dues setmanes

El servei de teledermatologia permet estalviar visites amb l’especialista i millora el confort dels pacients. El circuit s’activa quan un pacient arriba a la consulta d’atenció primària amb una lesió a la pell i el professional de medicina de família, després de valorar-la, considera que cal consultar-la amb un especialista. En aquest cas, el metge o metgessa fotografia la lesió, emmagatzema la imatge en la història clínica electrònica del pacient i s’insereix en una agenda virtual perquè una dermatòloga la revisi. L’especialista de l’hospital valora les imatges i envia el diagnòstic i el tractament al metge o metgessa de família. En cas que ho cregui necessari, pot citar el pacient per a una visita presencial.

La posada en marxa d’aquest servei ha permès reduir les llistes d’espera a les consultes d’atenció especialitzada en dermatologia de la comarca del Bages, que han passat de set mesos d’espera, el maig de 2011, a dues setmanes, actualment. Dades recollides el mes de setembre de 2012 indicaven que un 28% de les visites de dermatologia es realitzaven a través del sistema de teledermatologia i que d’aquest percentatge de visites, un 44% no havien requerit atenció presencial.

El servei de teledermatologia és possible gràcies a la col·laboració de professionals de l’Institut Català de la Salut, de la Fundació Althaia, del Centre Sanitari del Solsonès i de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Aquest no és el primer reconeixement que rep aquest projecte. A finals de 2012, ja va merèixer un premi en la Jornada del Pla de Salut de Catalunya organitzada pel Departament de Salut.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet