Comença la campanya de vacunació de la grip a les Àrees Bàsiques de Salut d’Althaia

oct. 11, 2013 No Comments by

El proper dilluns, 14 d’octubre, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de les Bases de Manresa i del Barri Antic, ambdues gestionades per la Fundació Althaia, iniciaran la campanya de vacunació contra la grip. La campanya s’allargarà fins al 15 de desembre.

Les persones que formen part dels grups de risc poden dirigir-se a la seva infermera del centre d’atenció primària d’Althaia que li correspon per demanar hora per vacunar-se. També ho pot fer de manera on-line a través de la pàgina web www.althaia.cat en l’opció que ofereix per programar una visita amb la infermera assignada a cada usuari, o mitjançant el telèfon de cadascun dels centres:

 • ABS Barri Antic: 93 874 41 00
 • ABS Bases de Manresa: 93 877 22 22

Per què vacunar-se?

La vacunació contra la grip és una mesura preventiva que s’adreça, principalment, a aquelles persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen aquesta malaltia. Genèricament es recomana que s’administri la vacuna a les persones de 60 anys o més, a les que tenen problemes crònics de salut i als seus cuidadors, a les embarassades, a les persones amb obesitat mòrbida i a aquelles que viuen internes en institucions tancades. Gràcies a la vacuna antigripal aquestes persones tenen menys complicacions, com la pneumònia, i es pot reduir el temps d’hospitalització.

Per primera vegada, els centres de Catalunya disposaran de vacunes per a persones al·lèrgiques a la proteïna del ou que fins ara tenien contraindicada la vacunació.

Qui té alt risc de complicacions derivades de la grip:

 • Persones de 60 o més anys d’edat.
 • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.
 • Embarassades
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, (inclosa la displàsia broncopulmonar, fibrosi quística i asma).
  • Adults i infants amb malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), insuficiència renal, pacients en diàlisi, hepatopaties cròniques (hepatitis crònica, cirrosi hepàtica), hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloses les causades per medicació o pel VIH o en els receptors de transplantaments) i malalties que comporten disfunció cognitiva (síndrome de Down, demències i altres). En aquest grup, es farà especial èmfasi en les persones sotmeses a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior.
  • Persones amb obesitat mòrbida (índex de massa corporal igual o superior a 40).
CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet