El Consorci Viari de la Catalunya Central valora en positiu les inversions al territori anunciades pel conseller Santi Vila

set. 13, 2013 No Comments by

El Consorci Viari de la Catalunya Central, format pel Consell Comarcal del Bages, el Montepio de Conductors, la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, valora positivament l’anunci que ha fet aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a Manresa. En una conferència a la Cambra de Comerç, Vila ha revelat que la Generalitat prepara un pla global de millora de la mobilitat al Bages que tindrà resultats a principis de l’any vinent. El Consorci Viari farà un seguiment exhaustiu del pla fet públic avui i aplaudeix la inversió de 20 milions d’euros per millorar la seguretat dels trams més perillosos de les carreteres C-55 i C-58 en una actuació que afectarà deu punts concrets d’aquestes vies i que inclou la ronda de Manresa. L’ens estarà atent perquè es compleixin els terminis anunciats pel conseller Santi Vila que s’ha compromès a executar les obres durant els anys 2014 i 2015. A més, el Consorci veu amb bons ulls que la Generalitat treballi amb l’objectiu de fer que l’autopista C-16 sigui més utilitzada, es millori la connexió amb Manresa i aplaudeix que s’obri la porta a potenciar les bonificacions pel territori.

Millores al tren

El Consorci també valora les millores anunciades pel conseller Vila a la línia de Rodalies amb dos trens semidirectes al matí i dos més al vespre a partir de gener que faran el trajecte entre Manresa i Barcelona amb una hora de durada. Des del Consorci es lamenta que les inversions de Foment es mantinguin sense calendari, però considera un avanç la posada en marxa de trens específics amb un trajecte que no passi dels 60 minuts. Finalment, es demana a la Generalitat que no deixi al marge les peticions del territori encaminades a potenciar el transport de mercaderies a través del ferrocarril. Vila ha reconegut que ara la prioritat és el Corredor Mediterrani i els accessos del Port de Barcelona, però el Consorci Viari de la Catalunya Central recorda que aquest és un tema fonamental per al desenvolupament del teixit industrial del territori.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet