El conseller Santi Vila anuncia a la Cambra una inversió de 20 milions d’euros per millorar la seguretat als trams conflictius de la C-55 i a la C-58

set. 13, 2013 No Comments by

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha anunciat inversions importants per al territori en una conferència que ha pronunciat a la Cambra de Comerç de Manresa aquest matí. La sala d’actes de la Cambra s’ha omplert per escoltar la intervenció del conseller que ha avançat que la Generalitat destinarà 20 milions d’euros per reforçar la seguretat dels trams conflictius de la C-55 i la C-55 i ha apuntat que el Govern estudia com treure més rendiment de l’autopista C-16. Vila també ha anunciat millores en el temps de trajecte del tren entre Manresa i Barcelona a partir de l’any vinent. Per contra, en matèria de transport de mercaderies la Generalitat no ha concretat inversions.

Infraestructures amb sentit

El conseller Santi Vila ha insistit amb la idea que el Govern de la Generalitat es planteja les infraestructures com “una necessitat per vertebrar el país i sempre amb sentit”. El president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, ha recordat al conseller la base empresarial del territori i ha posat en valor el teixit industrial existent per assenyalar que “invertir en infraestructures al Bages té sentit, és necessari i és beneficiós pel país”. En el col·loqui obert els empresaris del territori han demanat al conseller Santi Vila que s’afronti el transport de mercaderies que permeti connectar el territori amb el port i el món. Malgrat disposar de les línies de RENFE i Ferrocarrils, Vila ha contestat que ara mateix la prioritat per al Govern, en matèria de transport de mercaderies, és el Corredor Mediterrani i les connexions del Port de Barcelona.

Inversió important en carreteres

Santi Vila ha explicat que la inversió de 20 milions d’euros a les carreteres C-55 i C-58 es farà durant el 2014 i el 2015 per “millorar la seguretat viària, tal i com hem fet durant els darrers mesos a Manresa i a Castellbell”. En concret, s’actuarà en deu punts entre Castellbell i el Vilar i Manresa, a la C-55, i al tram de la C-58 entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar i entre Viladecavalls i Vacarisses. La inversió contempla la millora pendent a la ronda de Manresa i es facilitarà l’accés a la C-16 des de la capital del Bages. En matèria de carreteres, la Generalitat també treballa per treure més rendiment a l’autopista C-16 introduint nous mecanismes i bonificacions per descongestionar la C-55 i la C-58.

Manresa-Barcelona en una hora

En el transcurs de la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat també ha anunciat que a principis d’any serà possible anar de Manresa a Barcelona en 60 minuts a través de la xarxa de Rodalies. “Implantarem dos trens semidirectes al matí i dos més a la tarda a partir de gener que escurçaran el temps de trajecte en 15 minuts i trigaran una hora”, ha apuntat Vila. En paral·lel, la Generalitat seguirà pressionant el Ministeri de Foment perquè faci les inversions necessàries a la línia R4.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet