L’Acellec celebra l’increment del pressupost per beques de menjador escolar

set. 10, 2013 No Comments by

La patronal catalana Acellec celebra l’increment del pressupost que ha anunciat el departament d’Ensenyament per a beques de menjadors escolars, però tem que si es mantenen els retards de l’administració en el pagament, que fins ara han estat d’uns sis mesos de mitjana i que acumula un deute estimat de 12.000.000 d’euros, agreugi encara més la situació del sector.

L’administració paga directament les beques a les empreses que gestionen els menjadors escolars i si ho fa amb retard, són aquestes qui financen aquest servei públic. Paradoxalment, doncs, com més elevada sigui la quantitat de diners dedicats a beques, més s’accentuen les tensions econòmiques de les empreses gestores que encara esperen el pagament de beques del curs passat. Per això, l’Acellec demana que la Generalitat es comprometi a pagar amb puntualitat i aconseguir que l’increment de pressupost sigui un benefici per a tothom, empreses incloses.

L’any passat hi va haver un 20% menys d’usuaris

En termes generals, els curs s’inicia per al sector amb incerteses. Tres elements es conjuguen en aquesta incertesa. Primer, la possibilitat que es mantingui la reducció de famílies usuàries del servei. Durant el curs passat es va arribar a registrar un 20% de disminució d’usuaris, a causa de la caiguida de la capacitat adquisitiva de les famílies. Si es manté aquest ritme la situació per a les empreses es farà molt complicada.

En segon lloc, el retard en el pagament de les beques del Departament i en tercer lloc, la incertesa sobre l’aplicació de l’IVA. Segons els criteris d’Hisenda, en l’actualitat tothom ha de facturar al 21% per als majors de 6 anys i al 10% per als menors d’aquesta edat. Però s’està esperant la resolució de la denuncia presentada durant el juny passat a la Comissió Europea, de la qual s’espera que commini a l’Estat espanyol a complir la directiva europea que estableix l’exempció d’IVA per als serveis educatius. Segons els terminis habituals, la Comissió hauria de respondre al llarg del mes de setembre o a l’octubre. Mentre no hi hagi resposta i la subsegüent reacció del Ministeri d’Hisenda, allò que preval és el criteri de l’aplicació de l’IVA, situació que afecta greument el sector.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet